Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koululaiset kävivät huumekauppaa Espoossa, epäilee poliisi – koulun rehtori kiistää levottomuuden lisääntymisen

Poliisi teki tiistaina harvinaisen huumeratsian espoolaiseen yläkouluun, jossa oppilaiden epäillään käyneen huumekauppaa koulupäivän aikana. Poliisin mukaan koulusta löytyi pieni määrä marihuanaa, ja muutamaa koulun oppilasta epäillään huumekaupasta.

Länsiväylän tietojen mukaan kyseisessä koulussa on jo jonkin aikaa oltu huolissaan nuorten levottomuuden lisääntymisestä.

Huumeiden lisäksi esimerkiksi sähkötupakan käyttö koulun wc-tiloissa on ollut ongelmana.

Länsiväylän tavoittama koulun rehtori kiistää, että koulussa olisi sen enempää levottomuutta tai ongelmia kuin missään muussakaan espoolaisessa koulussa.

– Olemme aivan normaali espoolainen koulu, jossa järjestystä ja turvallisuutta pidetään yllä aivan niin kuin muuallakin, rehtori sanoo.

Rehtori ei kommentoi tiistaisen ratsian yksityiskohtia. Poliisi kertoi tiedotteessa, että ratsiassa poliisi ja koulun henkilökunta tekivät yhteistyötä. Ratsia ei vaikuttanut oppitunteihin, mutta oppilaiden pääsyä käytäville rajoitettiin ratsian aikana.

Rehtorin mukaan poliisin tiedotteessa on kaikki olennainen tieto tiistain huumeratsiasta.

Nuorten huumekauppa on ollut esillä julkisuudessa Espoossa.

Länsiväylän saamien tietojen mukaan ratsian kohteena olleen koulun oppilaiden keskuudessa on nostanut päätään rikollista elämäntyyliä ihannoiva roadman-alakulttuuri, johon ei ole puututtu riittävästi.

Länsiväylän tiedot perustuvat kolmen eri henkilön kertomaan.

Rehtori ei näe, että roadman-kulttuuria olisi koulussa.

– En ota tuohon enempää kantaa. Ei meillä ole ongelmia sen enempää kuin muissakaan kouluissa. Olemme kyllä aivan turvallinen koulu, rehtori vastaa.

Myös poliisin näkemys on, ettei kyseinen koulu nouse erityisellä tavalla esille huumeidenkäytön suhteen. Näin totesi komisario Hannu Väänänen Helsingin Sanomille keskiviikkona.

– Tämä koulu ei nouse muista esiin mitenkään erityisesti. On täysin sattumaa, että tällä kertaa kyse tästä koulusta.

Lue myös: Poliisi epäilee: Oppilaat käyneet huumekauppaa koulupäivän aikana Espoossa – yläkouluun tehtiin ratsia