Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsiväylä alkaa metsästää Espoon huikeinta ravintolaa – kriitikkoina toimivat alan rautaiset ammattilaiset Merja Naumanen ja Marko Björs

Länsiväylässä alkaa 25.2. Espoon huikein ravintola -juttusarja. Voittajan äänestävät lukijat.

Merja Naumanen ja Marko Björs astelevat kauppakeskus Granissa sijaitsevaan ravintola Momsiin. Tarjoilija toivottaa heidät iloisesti tervetulleeksi, näyttää naulakon ja ohjaa pöytään.

– Ensivaikutelma on ainakin lupaava. Hän huomioi meidät todella kivasti, Björs kiittelee.

– Musiikki on aika kivalla voimakkuudella. Se ei hallitse tätä tilaa. Ja yleisvaikutelma on siisti, kehuu Naumanen.

Lisää Momsista ja kahdesta muusta ravintolasta voi lukea Länsiväylästä 25. helmikuuta, kun Länsiväylässä alkaa Espoon huikein ravintola -juttusarja.

Juttusarjassa Merja Naumanen ja Marko Björs toimivat Länsiväylän ravintolakriitikkoina ja kiertävät Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen ravintoloita.

Kussakin juttusarjan osassa käydään kolmessa ravintolassa, joista kriitikot valitsevat parhaan. Vuoden lopussa Länsiväylän lukijat pääsevät äänestämään finalisteista Espoon huikeimman ravintolan.

Länsiväylän päätoimittaja Heli Koivuniemi kertoo, että juttusarjan tavoitteena on tarjota lukijoille vinkkejä kotikaupungin hyvistä ravintoloista ja tukea seudun ravintola-alaa, jota korona on kurittanut.

– Espoon seudun ravintolatarjonta ja -taso on kehittynyt vauhdilla. Haluamme näyttää, että aina ei tarvitse lähteä Helsinkiin syömään. Päinvastoin Helsingistä kannattaa jopa tulla Espooseen, Koivuniemi sanoo.

Ja samalla tehdään myös hyvää.

Kun olen tällainen joka paikan höylä, ulkona tulee syötyä paljon.

Marko Björs

Naumanen ja Björs nimittäin lahjoittavat palkkionsa Suomen viihde- ja kulttuuriseuralle, joka jakaa rahaa hyväntekeväisyyteen ja järjestää muun muassa Eläinsuojelugaalaa.

– Ennen koronaa lahjoitimme esimerkiksi eläinsuojeluyhdistykselle 30 000 euroa, Björs mainitsee.

Länsiväylän uudet ravintolakriitikot ovat rautaisia ravintola- ja tapahtuma-alan ammattilaisia.

Monipuolisen uran ruoan parissa tehnyt Merja Naumanen pyörittää nykyään Aperidiiva-nimistä catering-yritystä. Viime vuonna häneltä ilmestyi ensimmäinen ruokakirja Leivo C´est Parti!

Kiinnostus ruokaa kohtaan on lähtöisin lapsuudenkodista, jossa leivinuuni oli aina lämpimänä ja isä toi pöytään luonnonantimia.

– Olen syntyisin Pohjois-Karjalasta, ja siellä laitetaan koko ajan ruokaa. Sieltä se on tullut.

Marko Björs on entinen huippuratsastaja ja nykyinen maajoukkuevalmentaja ja yrittäjä, joka juontaa ja järjestää tapahtumia, suunnittelee koruja ja selostaa ratsastuskilpailuja Ylelle.

– Kun olen tällainen joka paikan höylä, ulkona tulee syötyä paljon.

Björs keskittyy erityisesti arvioimaan ravintolan tunnelmaa ja palvelua.

– Siitä on näkemystä, kun olen pikkupojasta asti kiertänyt kilpailuja kotimaassa ja ulkomailla ja päässyt kokemaan ihan uskomattomia ruokapaikkoja.

Björs nousi viime vuonna koko kansan tietoisuuteen, kun hän tuli kaapista ulos ja etsi rakkautta tv-ohjelmassa.

Björs kertoo saaneensa ohjelmasta pelkkää positiivista palautetta. Hän sai vasta hiljattain luettua loppuun kaikki viestit, joita tuli yli 10 000.

– Kyllä kannatti lähteä. Siinä rikottiin ennakkoluuloja ja stereotypioita ja tehtiin ihan toisenlainen ohjelma kuin tosi-tv-ohjelmat yleensä ovat.

– Plus että siellä vasta hyvää ruokaa oli. Minulla oli oma kokki ja autonkuljettaja, ja minua käsiteltiin kuin Amerikan presidenttiä, Björs naurahtaa.

Vaikka kriitikot asuvat Helsingissä, molemmilla on tiiviit yhteydet Espooseen.

Naumanen asui 13 vuotta Tapiolassa. Hänen siskonsa asuu Pohjois-Espoossa, missä Naumanen käy kylässä ja hiihtämässä.

Björs puolestaan varttui Espoossa 8-vuotiaasta 18-vuotiaaksi. Hän käy Espoossa säännöllisesti äitinsä lihapatojen äärellä.