Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Apple-käyttäjä, päivitä laitteesi! Kriittinen haavoittuvuus voi antaa rikollisille pääsyn laitteelle

Apple-käyttäjien pitäisi nyt päivittää laitteensa, sillä monissa Applen laitteissa on rikollisia kiinnostava tietoturva-aukko. Apple on tiedottanut julkaisseensa kriittiseen haavoittuvuuden korjaavan päivityksen.

Liikenne- ja viestintäviraston Traficomin Kyberturvallisuuskeskus kertoo tiedotteessaan, että haavoittuvuuksia on monissa Apple-laitteissa ja Safari-selaimessa.

Päivitys korjaa Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan useita haavoittuvuuksia, joista yksi on kriittinen. Kriittinen haavoittuvuus koskee Webkit-selainmoottoria, jota käyttävät Safari-selain kuin myös kaikki iOS-älypuhelimille kehitetyt selaimetkin. Näin ollen haavoittuvuus vaikuttaa iOS-, iPadOs- ja macOS-käyttöjärjestelmiin.

Haavoittuvuus antaa hyökkääjälle mahdollisuuden ottaa yhteys käyttäjän laitteeseen etänä ilman, että käyttäjän tarvitsee esimerkiksi selailla verkkosivuja tai käynnistää ohjelmaa laitteessaan.

Yhteyden saatuaan hyökkääjä voi käyttää laitetta samaan tapaan kuin sen omistajakin.

Apple on Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan kertonut, että rikolliset ovat voineet käyttää haavoittuvuutta hyväkseen.