Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Käsirysy bussissa Espoossa – kuljettaja suuttui pariskunnalle lastenrattaista, joissa oli kasveja

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona sakkorangaistuksen bussinkuljettajalle, joka käytti lievää väkivaltaa matkustajana ollutta miestä kohtaan Espoossa kesällä 2021.

Välikohtaus sattui, kun mies ja hänen puolisonsa olivat nousemassa bussin kyytiin. Mies astui bussiin etuovesta ja nainen keskiovesta. Naisella oli mukanaan lastenrattaat, joissa pariskunta kuljetti kasveja.

Oikeuden papereista käy ilmi, että kuljettaja ei hyväksynyt rattaiden tuomista bussiin. Hän nousi paikaltaan ja lähti naista kohti, jolloin mies asettui kuljettajan tielle ja yritti ottaa kuvan kuljettajasta.

Syntyi yhteenotto, jossa kuljettaja tönäisi miestä saaden puhelimen pois tämän kädestä. Lisäksi kuljettaja tarttui miestä käsistä saadakseen hänet ulos bussista.

Mies sai rytäkässä mustelmia käsiinsä. Oikeus katsoi toteen näytetyksi, että kuljettaja syyllistyi lievään pahoinpitelyyn ja tuomitsi hänet 25 päiväsakkoon, josta kertyy maksettavaa 400 euroa.

Kuljettaja kiisti syyllisyytensä. Hän sanoi puolustaneensa tilanteessa itseään ja väitti miehen lyöneen häntä nyrkillä. Oikeus ei pitänyt kuljettajan kertomusta uskottavana. Todisteena kuljettajalla oli valokuva mustelmasta, mutta kuva oli otettu neljä päivää tapahtumien jälkeen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.