Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ay-liiton vuokrakämpässä asunut mies pimahti ja jätti jälkeensä yli 22 000 euron vahingot – "Asunto menee päreiksi"

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) omistamalle vuokra-asunnolle mittavat tuhot aiheuttanut mies on tuomittu ehdolliseen vankeuteen ja tuntuviin vahingonkorvauksiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Mies muun muassa rikkoi asunnon kodinkoneita ja töhri pintoja tussilla ja spraymaalilla.

Niin ikään hän rikkoi vessan oven ja wc-istuimen sekä parvekkeen oven sälekaihtimet ja repi irti keittiön laatikostoja.

Oikeus tuomitsi vuonna 1995 syntyneen miehen törkeästä vahingonteosta seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen sekä maksamaan JHL:lle korvauksena yli 22 600 euroa viivästyskorkoineen.

Lisäksi mies joutuu maksamaan JHL:n oikeudenkäyntikuluja 3 000 eurolla korkoineen ja 80 euron rikosuhrimaksun.

Todistajana kuullun miehen mukaan vuokralainen kimpaantui vuokranantajalle saatuaan häädön maksamattomien vuokrien takia. Mies oli pyytänyt lykkäystä hänelle määrättyyn muuttopäivään, mitä vuokranantaja ei hyväksynyt.

Tämän jälkeen mies ilmoitti todistajan mukaan puhelimessa, että "asunto menee päreiksi". Puhelinkeskustelu käytiin tammikuussa 2021.

Tuhottu vuokra-asunto sijaitsee Espoon Kauklahdessa.

Mies ei kiistänyt aiheuttamiaan vahinkoja. Hänellä on alla aiempi ehdollinen tuomio Itä-Uudenmaan käräjäoikeudesta, jota ei kuitenkaan huomioitu Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomiossa. Vahingonteko tapahtui ennen kuin aiempi tuomio langetettiin.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi tuomionsa viime keskiviikkona.