Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoonlahden terveysaseman remontti uhkaa venyä –  vasta lähdössä urakkakyselyyn

Espoonlahden terveysaseman peruskorjaus on vasta lähdössä urakkakyselyyn.

Remontti pyritään kuitenkin saamaan käyntiin ennen kesää ja tavoitteena on, että valmista olisi kesällä 2024, kertoo Kimmo Martinsen Espoon Tilapalvelut-liikelaitoksesta sähköpostitse.

Terveysaseman piti valmistua ottamaan ensimmäiset asiakkaat vastaan kesäkuussa 2024.

– Aikataulu voi kuitenkin hiukan venyä alkusyksyyn, Martinsen kertoo.

Espoonlahden terveysasemalle tehdään kattava peruskorjaus, jossa keskitytään suurimmilta osin sisätiloihin ja talotekniikan järjestelmien uusimiseen. Lisäksi tekniikkatiloja laajennetaan ja tiloihin tehdään muita pienempiä korjauksia ja muutoksia.

Martinsen kertoo, että peruskorjauksen kustannusarvio näyttää pientä nousua, mutta toistaiseksi asiassa edetään alkuperäisen budjetin puitteissa, mikä oli noin 14,4 miljoonaa euroa.

Espoonlahtelaisten terveysasemapavelut ovat olleet jo lähes kolmen vuoden ajan väistössä pääasiassa Matinkylässä. Espoonlahden kiinteistössä tapahtui vesivahinko keväällä 2020.

Espoonlahden terveysasema valmistui 1991 ja se on ikänsä puolesta peruskorjausiässä. Kevään 2020 vesivahingon jälkeen kiinteistössä tehtiin hätäkorjauksia.

Peruskorjattu kiinteistö on määrä vuokrata Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle, joka otti vastuun sote-palveluista 2023 alussa.