Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koululaisten määrä kovassa kasvussa Espoossa – uutta 510 oppilaan koulua kiirehditään

Espoon kasvun ja oppimisen lautakunta esittää Kurttilan koulun suunnittelun aikaistamista vuodesta 2025 vuoteen 2024, jotta koulu voisi valmistua viimeistään kesällä 2027.

Lautakunta hyväksyi Kurttilan koulun tarveselvityksen kokouksessaan keskiviikkona.

Kurttilaan, osoitteeseen Aarrekartantie 4, on suunnitteilla kolmisarjainen alakoulu, johon tulisi kuusi erityisopetuksen pienryhmää. Kouluun mahtuisi 510 oppilasta.

Espoon liikunnan ja urheilun tulosyksikkö esittää, että kouluun rakennettaisiin isompi liikuntahalli kuin kolmisarjaisiin kouluihin normaalisti rakennettaisiin.

Samalle rakentamattomalle tontille on suunniteltu myös Aarrekartan päiväkotia, jonka on tarkoitus valmistua 2024.

Kaupungin investointiohjelmassa Kurttilan koululle on varattu 400 000 euroa suunnittelurahaa vuodelle 2025. Investointirahaa koululle ei ole vielä osoitettu.

Selvitysten mukaan Kauklahden alueen koulut eivät pysty vastaanottamaan alueen kasvavia lapsimääriä, minkä vuoksi alueelle tarvitaan uusi koulu. Alueen perusopetusikäisten lasten määrä on lisääntynyt yli 600 oppilaalla vuodesta 2013 vuoteen 2022.

Kauklahden ja erityisesti Kurttilan alueen voimakkaan asuinrakentamisen odotetaan jatkuvan.

Ennusteen perusteella koulutulokkaiden määrä kasvaa nykyisestä noin 170 lapsesta 220–230 seitsemänvuotiaaseen vuodesta 2027 eteenpäin.

Kauklahden alueella toimivat Vanttilan yhtenäinen peruskoulu, Kauklahden yläkoulu ja Hansakallion alakoulu. Näiden lisäksi Vanttilan ja Hansakallion koulujen pihoilla on siirtokelpoiset rakennukset.

Rakentamisajankohtaan vaikuttavat tulevien vuosien investointimäärärahat, ja hankkeita arvioidaan budjettipäätöksissä vuosittain.

Kyseeseen saattaa tulla koulun rakentaminen myös esimerkiksi PPP-mallilla.