Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Menetkö Tallinnaan hiihtolomalla? – Tässä ovat museoiden uudet näyttelyt

Tallinnan museoissa on alkuvuonna 2023 avautunut useampikin mielenkiintoinen näyttely. Tallinna24 listasi kiinnostavimmat niistä kaupungissa hiihtolomaa viettäville.

Taidemuseo Kumu

Tallinnassa sijaitsevassa taidemuseo Kumussa voi nauttia japanilaisen taideryhmä TeamLabin digitaalisesta taiteesta Kelluvia kukkia ikuisuuden meressä -näyttelyssä. Kolmesta eri teoksesta koostuvassa näyttelyssä kuvataan luonnon ikuista kiertokulkua niin kukkien kuin tulenliskojenkin kautta. Erityisen kiehtova on näyttelyn interaktiivinen elementti, jonka avulla museovieras voi vaikuttaa teoksen kukkien lakastumisen nopeuteen. Kosketa siis rohkeasti kukkia!

TeamLab-näyttely on avoinna Kumussa 7.5. 2023 saakka.

Balti Jaam -tori

Kalamajan museo avasi helmikuun alussa Balti Jaam -torilla näyttelyn, jossa pääsee tutustumaan Kalamajan entisiltä ja nykyisiltä asukkailta kerättyihin resepteihin. Suurin osa Miltä Kalamaja maistuu -näyttelyn resepteistä liittyy lämpimiin lapsuusmuistoihin ja keittiössä hääräävään isoäitiin, mutta esillä on myös varsin uusia Kalamajan reseptejä.

Tallinnan kaupunginmuseo

Tallinnassa on käynnissä käsilaukkubuumi, sillä museoissa on esillä ei pelkästään yksi vaan kaksi käsilaukkunäyttelyä. Tallinnan kaupunginmuseon näyttely keskittyy virolaisen käsilaukkusuunnittelun historiaan 50 vuoden ajalta ja esittelee monen naisen arkipäiväisen kumppanin kehittymistä vuosina 1900–1950. Esillä olevat laukut ovat peräisin useiden Tallinnan ja Viron museoiden kokoelmista. Toinen käsilaukkunäyttely on esillä Adamson-Ericin taidemuseossa.

Näyttely on avoinna 5.11.2023 saakka.

Tallinnan venäläinen museo

Irina Barsegyanin ja Galina Parmaskin Naisen voima -puku- ja valokuvanäyttelyssä on esillä ukrainalaisia ja venäläisiä kansanpukuja. Näyttely tarkastelee naisen sisäisen voiman löytymistä omista juurista: perinteiden, kansanpukujen ja muistojen kautta. Näyttelyä varten on myös rekonstruoitu kymmenen asukokonaisuutta, joita useat Viron kulttuurihistorian merkittävimmät naiset ovat käyttäneet muotovalokuvissa.

Näyttely on avoinna 2.4.2023 saakka.

Tallinnan Fotografiska

Fotografiskassa avautui tammikuussa yhden aikamme kohutuimman valokuvaajan Andres Serranon näyttely ”Pahamaineiset” (Infamous), joka kertoo Yhdysvaltojen rasistisesta historiasta. Serrano (s. 1950) on provokatiivinen amerikkalaistaiteilija, jonka tunnetuimpia teoksia on Piss-Christ eli valokuva krusifiksista, jonka taiteilija on upottanut omaan virtsaansa. Hänen teoksiaan Blood and Semen III sekä Piss and Blood on puolestaan käytetty Metallica-yhtyen albumien kansikuvina.

Näyttely on avoinna 14.5. 2023 saakka.

Viron taideteollisuus- ja designmuseo

Ansiokkaan virolaisten koru-, tekstiili-, metalli- ja lasitaiteilijoiden, keraamikkojen ja suunnittelijoiden töitä 1900-luvun alusta nykypäivään esittelevän perusnäyttelyn lisäksi Viron taideteollisuus- ja designmuseossa on esillä sekä muotoilija Raili Kievin valmistamaa keramiikkaa että neuvostoaikana Virossa valmistettua keramiikkaa, jotka yhdessä muodostavat uuden inspiroivan kokonaisuuden.

Näyttely on avoinna 4.4.2023 saakka.