Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keira Lundström, 18, tähtää Kirkkonummelta Suomen Euroviisu-edustajaksi – musikaalisuus on lähtöisin perheestä

Kirkkonummi on vahvasti edustettuna UMK:ssa. Keiran voittobiisin taustalta löytyy Axel Ehnström.

Yllätysnimi Suomen kevyen musiikin saralla on ollut kirkkonummelainen 18-vuotias Keira Lundström.

Ensin hän menestyi Voice of Finland tv-ohjelmassa, jossa etsitään uusia laulajakykyjä. Nuoren laulajalahjakkuuden seuraava läpimurto oli pääsy Suomen Euroviisu-karsintoihin Ylen Uuden Musiikin Kilpailussa, jonka finaali käydään lauantaina Turussa.

Monelle kirkkonummelaiselle tuli Euroviisuista mieleen muisto 12 vuoden takaa, jolloin Axel Ehnström nousi parikymppisenä tuntemattomuudesta Suomen Euroviisu-edustajaksi vuonna 2011.

Axel esiintyi taiteilijanimellä Paradise Oskar ja pääsi Saksassa käydyn kilpailun finaaliin, jossa sijoitus oli 21:s.

Axel on myös kotoisin Kirkkonummelta. Hän on nykyisin Suomen yksi kansainvälisesti menestyneimmistä lauluntekijöistä ja kuinka ollakaan Keiran voittobiisin tekijä yhdessä Teemu Brunilan ja saksalaistuottaja Jason Okin kanssa.

– Emme tienneet toistemme taustoista. Vasta hiljakkoin UMK:n kuvauksissa tajusimme, että mehän olemme molemmat Kirkkonummelta, kertoo Keira.

Keiran elämä on pyörinyt tähän saakka Espoo–Kirkkonummi-akselilla. Hän on syntynyt Espoossa. Musiikin pariin Keira otti tuntumaan jo muskarissa. Koulutie alkoi Espoossa Storängen skolanissa.

Olen ajatellut ehkä pyrkiä varusmiespalveluun.

Perhe muutti Kirkkonummelle seitsemän vuotta sitten. Keira käy toista vuotta lukiota Kauniaisissa Gymnasiet Grankulla samskolanissa.

Kotipaikka on yhä Kirkkonummi, joka saa nuorelta laulajalta pelkkää kiitosta.

– Tämä on ihana paikka ja täällä on tosi mukavia kavereita. Meillä on erittäin hauskaa matkata aina opiskelukavereiden kanssa junalla Kauniaisiin, kertoo Keira puhelimessa.

Laulajalla oli viime viikolla oli pientä flunssaa ja muut haastattelut laitettiin karanteeniin. Kiireistä UMK-viikkoa ei haluta vaarantaa sairauden takia.

Lauantain UMK:n finaaliin lähtee kannustamaan myös Keiran perhe, josta musikaalisuus on lähtöisin. Perheeseen kuuluu myös 9-vuotias pikkuveli.

– Äiti ja äidinäiti ovat laulaneet paljon. Ukin kanssa on myös pienenä laulettu, kun hän säesti kitaralla.

Laulajana Keira on pitkälti itseoppinut. UMK-kuvioissa hän kertoo saaneensa opastusta ja vinkkejä eri laulutavoista.

Lauantain finaaliin hän lähtee englanninkielisellä No Business On The Dancefloor -biisillä. Esitykseen on harjoiteltu kovasti myös tanssia.

Suomen- ja ruotsinkielistä kodista kotoisin oleva Keira kertoo englannin tuntuvan kaikkein luontevimmalta laulaa. UMK-edustuskappale tuntuu myös omimmalta.

– Etsin vielä musiikissa itseäni, mutta kyllä se varmaan on aika lailla tämä. Jos balladi tulee vastaan, ehkä sellaista voisi kokeilla.

Julkisuus ja menestys on tullut Keiralle hetkessä, mutta jalat tuntuvat pysyneen vakaasti maassa.

– Vaikka en Turussa voittaisikaan, on tämä jo nyt ollut ihana kokemus, jonka tulen aina muistamaan.

Elämässä täytyy olla Keiran mielestä kuitenkin plan B.

– Lukio pitää käydä loppuun. Se on tärkeää. Olen ajatellut ehkä pyrkiä varusmiespalveluun, mikä auttaisi varmaan ammattiin, josta olen pitkään haaveillut.

Keiran unelma-ammattina on nimittäin poliisi ja erityisesti rikospoliisi. Mutta ensin katsotaan, mihin musiikki vie.