Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iro Haarla, Laura Sippola, Krisse Salminen, Laura Voutilainen... – maaliskuu on Espoon kulttuuritaloissa naisten kuu

Naistenpäivää vietetään 8. maaliskuuta, mutta Espoon kulttuuritaloissa nostetaan esille upeita naisartisteja koko kuukauden ajan. Myös kansainvälisiä vieraita on tulossa.

Tunnustettu ja palkittu säveltäjä-pianisti Iro Haarla esiintyy naistenpäivänä Sellosalissa. Iro Haarlalle on myönnetty muun muassa Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto 2006. Sellosalin konsertissa kuullaan hänen uusinta musiikkiaan: balladeja, joille ominaista on rikas sävelkieli, rauha ja ajattomuuden tunne.

Kannusalissa naistenpäivää vietetään Akimowskaja Sisters & Bros -bändin kanssa, kun laulava tertsetti, Liisa Akimof, Maria Hänninen ja Elisa Korjus, nousevat pitkästä aikaa lavalle. Kokoonpanon rytmiryhmän muodostavat basisti Eeva Koivusalo ja perkussionisti Spede Rantala.

Tapiolan Viihdeorkesteri ottaa Espoon kulttuurikeskuksen päälämpiön haltuunsa ja tanssittaa naistenpäivänä kello 14–16.

Ohjelmistossa on musiikkia vanhoista argentiinalaisista tangoista ja jazzin kultakauden melodisista valsseista aina Disneyn rakkaimpiin elokuvasävelmiin. Iltapäivätansseihin on vapaa pääsy.

Naistenpäivän iltana kaksi espoolaista kuoroa yhdistää voimansa Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa. Espoon Mieslaulajat ja Naiskuoro Kupliva esittävät niin perinteistä kuin modernimpaakin musiikkia, jota kuorot laulavat yhdessä ja erikseen. Kuoroja johtavat Helge Kõrvits ja Viena Kangas.

Lasten kulttuurikeskus Aurora järjestää naistenpäivänä aikuisten taidetuokion, Naisen ikiaikainen ääni. Tapahtuma on tutkimusmatka hengityksen, oman äänen ja äänenkäytön lähteille yhdistettynä saven kanssa työskentelyyn.

Espoon Kaupunginteatteri järjestää perinteiseen Viro-viikon ja sen aikana kuullaan myös musiikkia.

Sellosaliin saapuu Viron indiemusiikkikentän nouseva nimi Anna Kaneelina 11. maaliskuuta. Artistin omaperäisessä musiikissa soi hänen sisäinen maailmansa ja sen monet tunteet.

Anna Kaneelina julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2019. Sellosalin konsertissa kuullaan keväällä 2023 julkaistavaa uutta musiikkia.

Sellosalissa esiintyy myös yhdysvaltalainen jazzlaulaja-lauluntekijä China Moses. Konsertti on osa UMOn Great Voices -sarjaa. 30. maaliskuuta kuultavan konsertin ohjelmisto on koottu China Mosesin omista sävellyksistä sekä vokaalijazzin unohtumattomista ja unohdetuistakin helmistä. Hän on julkaissut kuusi omaa albumia.

Kannusalissa saa nauraa, kun Krisse Salminen ja Heli Sutela tuovat 10. maaliskuuta lavalle tunnin stand upia. Katsomossa voi vain ihmetellä, miten moni asia voikaan taittua huumoriksi.

Lasten kulttuurikeskus Auroran Karamzinin kulttuurihetkessä 15. maaliskuuta kello 14 ja kello 18 Mari Anthoni luennoi Aurora Karamzinin kiehtovasta elämästä. Liput alkaen 10 euroa. Kaikukortti käy.

Pinja Hahtolan käsikirjoittama ja Seppo Honkosen ohjaama monologinäytelmä marssittaa Sellosalin lavalle joukon Eino Leinon sydämenvalittuja.

Ammattilaisraati palkitsi Eino Leinon Eksät parhaana esityksenä Valtakunnallisessa Monologikilpailussa helmikuussa 2019.

Muun muassa kärsimys, ero ja henkilökohtaiset katastrofit ovat käyttövoimana Sellosalissa nähtävässä Ihoni on pehmeä -esityksessä. Koreografia on Katja Lundénin. Hänen lisäkseen lavalla ovat Emilia Aho, Stina Koistinen, Senja Suvanto ja Laura Viding.

Kansainvälisissä bluespiireissä mainetta niittänyt Erja Lyytinen esiintyy Espoon kulttuurikeskuksessa 23. maaliskuuta. Lyytinen julkaisi uusimman Waiting For The Daylight -albuminsa lokakuussa 2022.

Espoo Big Band sukeltaa Laura Sippolan laulujen maailmaan aina alkutaipaleelta nykypäivään.

29. maaliskuuta kuultavan konsertin solisteina laulavat Laura Voutilainen ja Club for Fiven perustajajäsen Jouni Kannisto.

Sippola itse asettuu konsertissa Espoo Big Bandin rivistöön pianon taakse ja kapellimestarina toimii Marzi Nyman. Kaikukortti-tapahtuma.

Myös Espoon kirjastoissa vietetään maaliskuussa naisten kuukautta.

Tapiolan kirjastoon on tulossa neljä naiskirjailijaa kirjailijavierailulle maaliskuussa. Kaikki neljä kirjailijavierailua myös striimataan. Kirjastossa vierailevat 2.3. Susanna Hast, 9.3. Kirsi-Marja Moberg, 16.3. Tiina Raevaara ja 30.3. Sinikka Paavilainen. Kaikki tilaisuudet alkavat kello 18.