Missä olimme: Delhi Rasoi, Kauniainen
Yleisvaikutelma: 4/5 haarukkaa
Palvelu: 5/5 haarukkaa
Ruoka: 5/5 haarukkaa
Lopputulos: 4,5/5 haarukkaa
Teksti: Merja Naumanen
Kuvat: Marko Björs
Talvisena keskiviikko-iltana mikään ei ole parempi idea kuin intialainen makumatka. Delhi Rasoi (suom. Delhiläinen keittiö) kertoo nettisivuillaan, että heidän kunnia-asianaan on pitää ravintolansa Suomen parhaana intialaisena. Siispä sinne.
Delhiläinen keittiö ei ole niin tulista kuin monilla alueilla Intiassa. Alkupalaksi päädyimme ottamaan vege samosat - friteeratut kasvisnyytit minttu-, tamarind- ja jogurttikastikkeilla (7,90 e). Merjan klassikkoannos oli tällä kertaa tandoori chicken tikka - tandooriuunissa paistettuja kanapaloja ja grillattuja kasviksia (21,90 e). Markon tulinen annos oli chicken jalfrezi - kananpaloja, paprikaa, herneitä, sipulia ja chiliä tomaattikastikkeessa, jossa mausteina kuminaa, inkivääriä ja korianteria (19,90 e).
Tandoori chicken tikkan kanssa tarjoilija suositteli raita-kastiketta, joka valmistetaan kevyesti maustetusta jogurtista (2 e). Aterioihin sisältyi naan-leipä.
Lue myös: Arttu Wiskarin ravintola yllätti Länsiväylän ravintolakriitikot – tositarkoituksella tehty ravintola singahti ravintolakilpailun finaaliin
Ystävälliset kokit antoivat meille luvan katsoa, kun chicken tikka paistui valtavassa, kuumassa tandooriuunissa. Keittiö oli erittäin siisti ja kaikki kastikkeet ja mausteseokset valmistettiin itse.
Alkupala vege samosa tuli nopeasti ja oli todella maukas, herkullinen, rapea, ja maistuva raikkailla kastikkeilla. Myös pääruoat saapuivat joutuisasti.
Tandoorikana chicken tikka oli todella mehevä, maukas, sopivan mausteinen ja saapui tirisevän kuumalla pannulla pöytään. Riisin, naanleivän, kanan, kasvisten ja raita-kastikkeen yhdistelmä oli täydellinen makumatka Intiaan ja tuoksu oli huumaava.
Chicken jalfrezi annoksessa oli tulisuutta, mutta ei liikaa. Kaikki maut olivat harmoniassa ja eri mausteet ja raaka-aineet maistuivat.
Lue myös: Crispy Pizza loistaa palvelulla ja valmistaa hyvää pitsaa – 29 pitsan valikoimasta löytyy jokaiselle jotakin
Molemmat pääruoka-annoksemme olivat tyylikkäitä, värikkäitä ja ruokaisia.
Jälkiruoaksi tarjoilija ehdotti mangolassia eli perinteistä intialaista jogurttijuomaa (4,90). Tilasimme sen ja kulfi-nimisen mantelin, pistaasipähkinän ja sahramin makuisen jäätelön (7,90). Mangolassi oli todella mangoinen ja jäätelö mielenkiintoinen, hileisen raikas kokonaisuus.
Sitä on vaikea ymmärtää, miksi intialaisen ravintolan jälkiruokalistalla ovat suklaafondant vaniljajäätelöllä ja sitruunajuustokakku?
Pääruoka-annokset olivat niin suuret, että emme jaksaneet syödä kaikkea ja ravintola kannustikin ottamaan loput mukaan hävikin vähentämiseksi.
Ravintola on valoisa, kirkas, skandinaavisen vaalea ja pelkistetty; ehkä jopa kliininen. Intialaista väriä sisustuksessa ei juuri näy. Musiikki on hillittyä ja tunnelmaan sopivaa. Ravintola oli tyhjä kun saavumme ja se herättää tietenkin hieman kysymyksiä. Vaikka muita vieraita tuli vain muutama, se ei häirinnyt, koska ruoka oli niin hyvää ja kaikki keskittyminen meni siihen.
Lue myös: Mutkaton georgialainen ravintola houkuttelee uudelle käynnille – tuotteet ja tarjoilijat jättivät hyvän mielen
Tarjoilija oli erittäin ystävällinen ja avulias ja piti hyvää huolta meistä koko ajan.
WC- tilat olivat siistit ja asialliset samoin kuin ravintolan muut tilat.
Tämä makumatka Intiaan vei kielen mennessämme! Koskaan emme ole myöskään kuulleet tarjoilijan sanovan ”kiitos, kun olitte niin mukavia asiakkaita”. Hauskaa saada palautetta näinkin päin.
Lue myös: Länsiväylä alkaa metsästää Espoon huikeinta ravintolaa – kriitikkoina toimivat alan rautaiset ammattilaiset Merja Naumanen ja Marko Björs