Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauniaislainen pitseria väittää myyvänsä kaupungin parasta pitsaa – Länsiväylän kriitikot tekivät väitteelle faktantarkistuksen

Missä olimme: Guidos Pizza Grani, Kauniainen

Yleisvaikutelma: 2,5/5 haarukkaa

Palvelu: 4/5 haarukkaa

Ruoka: 4/5 haarukkaa

Lopputulos: 3,5/5 haarukkaa

Teksti: Merja Naumanen

Kuvat: Marko Björs

Odotusarvot olivat korkealla, sillä ravintola kertoo olevansa ”Best pizza in town”. Huomio kiinnittyi heti valtavaan, kaasukäyttöiseen pizzauuniin, joka oli korkeassa ja teollisuushallimaisessa tilassa upea keskipiste.

Iloinen tarjoilija vastasi ammattitaitoisesti kysymyksiimme raaka-aineista ja valmistustavoista. Gluteenitonta pizzaa ei ollut maanantaina saatavilla.

Suosin klassikkoja ja Marko vahvoja makuja, joten päädyimme klassiseen pizza margheritaan. Se sisälsi San Marzano-tomaattikastiketta, mozzarella di agerolaa, parmesania ja basilikaa (14,50 e) sekä tuliseen red devil -pizzaan, joka koostui niinikään San Marzano-tomaattikastikkeesta, mozzarella di agerolasta, ventricina salamista, tuoreesta chilistä ja kirsikkatomaateista (18 e) Pyysimme jälkimmäiseen mielenkiintoista habanero-hunajaa (1 e).

Pizzataikinaa on fermentoitu 48 tuntia, mikä tekee pizzoista ihanan rapsakat. Tomaattikastike tulee San Marzanon laakson tomaateista, joukkoon lisätään hieman mausteita ja yrttejä. Mozzarella di agerolan rakenne on napakka ja maku aavistuksen hapan, mutta raikas.

Red devil -pizza oli värikäs ja herkullisen näköinen sekä sopivasti tulinen. Habanero-hunaja ei tähän pizzaan valitettavasti sopinut ja toi siihen pienoisen makujen sekamelskan. Habanero-hunaja kannattaa valita suositeltuihin annoksiin.

Margherita oli valmistettu oikeaoppisesti. Olisimme kaivanneet tomaattikastikkeeseen hivenen enemmän makua. Kokonaisuutena pizzan maku oli melko raskaan juustoinen. Hienoa, että tämä klassikkopizza oli valmistettu, kuten pitää, tomaattikastike, juusto, basilikanlehdet kaikki uunissa. Pizzapohja oli kertakaikkisen hyvää ja maukasta. Söimme kaikki reunat, vaikka ne yleensä jäävät syömättä.

Listan ainoa jälkiruoka, tiramisu, ilahdutti. Sitä ei tarjoiltu maanantaina, sillä raaka-aineet olivat loppuneet.

Taustamusiikki on tärkeä osa ravintolakokemusta. Musiikki oli liian kovalla, eikä se sopinut tunnelmaan - ilmapiiriin kylläkin. Sekä naisten- että miestenhuoneet olivat siistit, mutta asioita oli ”korjauksen alla”.

Guidos Graniin kannattaa kokemuksemme perusteella mennä loppuviikosta. Ystävällisestä ja iloisesta tarjoilijasta jäi hyvä mieli.