Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jengityminen haittaa jo yritysten toimintaa pk-seudulla – politiikan kärkinimet kohtaavat MetropoliAreena-vaalipaneelissa

Yritysten rekrytointihaasteet, pula korkeakoulupaikoista sekä jengiytymisen uhkat ovat aiheina, kun eduskuntaan ehdolla olevat pk-seudun poliitikot kohtaavat toisessa MetropoliAreena-vaalipaneelissa kauppakeskus Triplassa Helsingissä.

Tiistaina 14.3. kello 15–17 järjestettävään paneeliin osallistuvat muun muassa Anders Adlercreutz (r.), Harry Harkimo (liik.), Mari Holopainen (vihr.), Veronika Honkasalo (vas.), Jouko Jääskeläinen (kd.), Riikka Pakarinen (kesk.), Mari Rantanen (ps.), Antti Rinne (sd.), Nasima Razmyar (sd.), ja Sari Sarkomaa (kok.) sekä Henrik Vuornos (kok.).

Paneelin järjestävät Helsingin seudun kauppakamari, Uudenmaan liitto sekä Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit. Niiden tavoitteena on nostaa metropolipolitiikka osaksi tulevaa hallitusohjelmaa.

Ehdokkaita ovat lavalla haastamassa muun muassa kaupunginjohtajat Jukka Mäkelä (Espoo) ja Ritva Viljanen (Vantaa) sekä riskienhallintayksikön päällikkö Mikko Koskinen SOK:sta ja johtaja Ari Svensk Keskosta.

Huolet asiakkaiden turvallisuuden varmistamisesta ja työvoiman saatavuushaasteet levottomiin kohteisiin ovat esillä.

Kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen

– Yrityksillä on krooniseksi käynyt pula osaavasta työvoimasta. On tärkeää huolehtia seuraavan hallituskauden aikana siitä, että meillä riittää ammattiosaajia ja ammatillinen koulutus pystyy vastaamaan yritysten tarpeisiin. Tässä avainasemassa ovat toimivat ja aktiiviset yhteydet yritysten ja ammatillisen koulutuksen välillä, sanoo Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen tiedotteessa.

– Suomen työttömistä kolmannes on Uudellamaalla, ja täällä asuu 60 prosenttia maan vieraskielisistä, joten haasteiden ratkaisemisessa ei pienillä ponnistuksilla pitkälle pötkitä. huomauttaa Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen.

Kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen nostaa katujengien aiheuttamat häiriöt.

– Häiritsevä käytös ja eriasteinen rikollisuus nousee esiin yhä useammin Kauppakamarin yritysneuvonnassa. Esimerkiksi huolet asiakkaiden turvallisuuden varmistamisesta ja työvoiman saatavuushaasteet levottomiin kohteisiin ovat esillä. Yritysten mielestä jengiytyminen on asia, johon pitää puuttua painokkaammin sekä pehmeillä että kovilla keinoilla.

Vaalipaneeli on jatkoa tammikuiselle MetropoliAreenalle. Paneelin kumppanina ovat Etelä-Suomen Median kaupunkilehdet Helsingin Uutiset, Länsiväylä ja Vantaan Sanomat.

Tilaisuuden juontaa MTV:ltä tuttu toimittaja Shahin Doagu.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.