Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miten Espoota pitäisi tiivistää? Asukkaille järjestetään kaksi isoa tapahtumaa

Espoon kaupunkisuunnittelu järjestää maaliskuussa kaksi isoa tapahtumaa, joissa keskustellaan Espoon tulevaisuudesta.

Ennusteiden mukaan Espoon asukasluku kasvaa lähivuosikymmeninä useilla kymmenillä tuhansilla, mikä edellyttää runsasta rakentamista.

Uusien asuinalueiden, palvelujen sekä liikenteen sijoittumista ja lähiluonnon säilyttämistä on pohdittu muun muassa viime vuonna järjestetyssä, poikkeuksellisen laajassa Meidän Espoo 20X0- tapahtumasarjassa, jossa kysyttiin kaupunkilaisten toiveita Espoon tulevaisuudesta.

Kaupunkilaisten toiveet on nyt analysoitu ja koottu raportiksi. Tuloksia käydään läpi Meidän Espoo 20X0 -jatkotapahtumassa Entressen kirjastossa torstaina 16. maaliskuuta kello 16–19.30.

Ohjelmassa on useiden paneelikeskustelujen lisäksi aikaa yleisön kysymyksille ja kommenteille. Lisäksi lapsille on piirustuspaja ja nuorille omaa ohjelmaansa. Paikalla on Espoon kaupunkisuunnittelun asiantuntijoita. Tilaisuutta voi seurata myös etänä.

Finnoosta Kivenlahteen ulottuvan alueen tulevaisuudelle ja ajankohtaisille suunnitelmille on oma tapahtumansa, joka järjestetään Lippulaivan kirjastossa tiistaina 21. maaliskuuta kello 17–19.30.

Alueelle on lähivuosina ja -vuosikymmeninä kaavailtu runsasta rakentamista. Suunnitelmista ovat keskustelemassa muun muassa Espoon kaupunkisuunnittelujohtaja Torsti Hokkanen, kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Jouni Särkijärvi (kok.) sekä aluearkkitehti Mervi Hokkanen.

Keskustelun lisäksi tapahtumassa on muun muassa työpajoja sekä ohjelmaa lapsille ja nuorille.

Lisätietoja tapahtumista löytyy Espoon kaupungin verkkosivuilta.