Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olga Vergun iloitsee, että saa tehdä rakastamaansa työtä – tapasimme kuusi ukrainalaista pakolaista, jotka ovat löytäneet työpaikan

Migrin mukaan yli 48 000 ukrainalaista on hakenut tilapäistä suojelua Suomesta. Heidän joukossaan on kokeneita ammattilaisia monilta eri aloilta.

Työn saaminen Suomesta ei kuitenkaan ole heille helppoa. Useimmissa ammateissa edellytetään suomen kielen taitoa, hyväksyttyä päättötodistusta tai jopa uudelleenkouluttautumista. Esimerkiksi vaikka Suomessa on lääkäreistä ja opettajista pula, ukrainalainen tutkintotodistus ja työkokemus eivät riitä.

Erilaisista vaikeuksista huolimatta osa ukrainalaisista on onnistunut saamaan työpaikan Suomesta.

Länsiväylä tapasi Espoossa asuvia tai työskenteleviä ukrainalaisia, jotka tulivat Suomeen keväällä 2022 Venäjän hyökkäyssodan alettua. He olivat löytäneet työpaikan kuuden kuukauden sisällä.

Englannin kielen taito, aktiivisuus työnhaussa, osallistuminen vapaaehtoistyöhön ja sattumakin auttoivat heitä löytämään sopivan työn itselleen.