Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittaja tilasi McDonalds'in, Hesen ja Burger Kingin hampurilaiset Tallinnassa – yksi hinta löi ällikällä

Suomessa nousi jo vuonna 2019 kohu siitä, kun McDonaldsin eurolla myymä juustohampurilainen eli tutummin euron juusto maksoikin 1,10 euroa.

Tänä vuonna juustohampurilaisen hinta on Suomessa noussut jo kahteen euroon.

Muidenkin pikaruokapaikkojen asiakkaat ovat viime vuosina joutuneet tottumaan hampurilaisten hinnankorotuksiin, joiden syynä ovat kohonneet raaka-ainekustannukset.

Eri ketjut ovat nostaneet esimerkiksi kerroshampurilaistensa hintoja 30–90 senttiä.

Hintojen kohoamisen ennustetaan todennäköisesti jatkuvan tänä vuonna.

Tallinna 24 -uutissivusto vertaili hampurilaisten hintoja Helsingissä ja Tallinnassa.

Kerroshampurilaisissa hintaero Viron hyväksi on vieläkin suurempi.

Hinnat kerättiin ruokalähettifirmojen sovelluksista, koska Suomessa kaikki pikaruokaketjut eivät julkaise hinnastojaan verkossa.

Kivijalkaravintolassa hinnat voivat olla alemmat.

Vertailussa olivat mukana Burger King, McDonald's ja Hesburger.

Virostakaan ei enää eurolla hampurilaista saa, ei edes tavallista hampurilaista. Se maksaa Tallinnassa McDonaldsilla 1,20 euroa, Burger Kingissä 1,40 euroa ja Hesburgerista tilattuna 1,80 euroa.

Helsingissä Forumin McDonald'sista tilattu hampurilainen maksaa 1,70 euroa. Aleksanterinkadun Burger Kingissä hampurilaisen hinta on 2,25 euroa ja Triplan Hesburgerissa 2,60.

Juustohampurilainen maksaa Suomessa vähintään 2 euroa: McDonald'sissa 2,20 euroa ja Burger Kingissä 2,75 euroa. Hesburgerin hinta on 3,10 euroa.

Virossa juustohampurilaisen saa vielä alle kahdella eurolla McDonaldsista (1,55 e) ja Burger Kingistä (1,70 e).

Yli 2 euron mennään Viron Hesburgerissa, jossa hinta on 2,10 euroa.

Kerroshampurilaisissa hintaero Viron hyväksi on vieläkin suurempi. Aleksanterinkadun Burger Kingistä tilattu Big King -hampurilainen maksaa 7,25 euroa, kun hinta Virossa on vain 3,95 euroa.

Kerrospurilainen maksaa Suomessa siis jopa 83 prosenttia enemmän.

Hätkähdyttävän suurta hintaeroa selittää kuitenkin kokoero. Burger Kingin verkkosivujen mukaan Suomessa Big King painaa 226 grammaa ja Virossa vain 182 grammaa.

Suomessa Forumin McDonaldsilla Big Macilla on hintaa Woltin kautta tilattuna 5,95 euroa, kun se Virossa maksaa 4,20 euroa.

Virossa Hesburgerin kerroshampurilainen maksaa 3,90. Triplan Hesburgerissa hinta on 6,30 euroa.