Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahta Tapiolan maamerkkiä odottaa puskutraktori – tilalle luvataan korkeatasoista arkkitehtuuria

Marimekkotalon ja Tapiolan keilahallin talon paikalle kaavaillaan toimisto- ja liiketilaa.

Tapiolassa jatketaan Espoon kulttuurikeskuksen ympäristön uudistusten suunnittelua.

Sekä KOy Kulttuuriaukion että Tapiolan Urheilutalo Oy:n paikalle suunnitellaan toimisto- ja liikerakennusta.

Asukkaat tuntevat ensin mainitun Marimekkotalona ja jälkimmäisen Tapiolan keilahallin talona.

Kiinteistöt omistaa Espoon kaupunki.

HGR Property Partners Oy ottaa vastuulleen Marimekkotalon alueen kehittämisen.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaostolta antoi Marimekkotalon alueen suunnitteluvaraukselle jatkoaikaa tämän vuoden loppuun asti. Nyt kokonaisuuteen liitetään myös keilahallin talo. Tälle tontille pitää laatia asemakaavan muutos.

Kokonaisuuteen liittyy myös Keskustorni. HGR hankki viime kesänä määräenemmistön Keskustornin osakekannasta, ja tavoitteena on saneerata tilat alkuperäisen käyttötarkoituksen mukaisesti toimistotiloiksi. Aikomuksena on myös palauttaa ravintolatilat ylimpiin kerroksiin.

Hakija uskoo vahvasti Tapiolan keskuksen vetovoimaan yritysten toimitilojen sijaintina.

Toteutuessaan kokonaisuus toisi noin 2 000 työpaikkaa Tapiolan keskustaan metron ja palveluiden äärelle. Toimitilojen määrä on Tapiolan keskuksessa viime vuosina voimakkaasti vähentynyt.

Keilahallin paikalle on ideoitu rakennusta, jonka katutasossa on ulos aukeavia liike- ja palvelutiloja. Ne muodostaisivat kokonaisuuden kulttuurikeskuksen yhteyteen parhaillaan suunniteltavan Espoon kaupunginteatterin esityssalin ja siihen liittyvien oheistilojen kanssa.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto edellyttää, että uusien toimitilojen suunnittelulle tulee asettaa korkeat arkkitehtoniset vaatimukset.

Suunnittelussa pitää kiinnittää erityistä huomiota kävelijöiden ja pyöräilijöiden kulkureittien toimivuuteen.

Varausalueille kehitettävien toimisto- ja liikerakennusten massoittelut ja julkisivut pitää suunnitella Tapiolan kaupunkikuvaan ja rakennushistoriallisiin arvoihin soveltuviksi. Tavoitteena on muodostaa Kulttuuriaukiosta kokonaisuutena mahdollisimman eheä, toimiva ja kaupunkikuvallisesti korkealaatuinen kaupunkitila.

Uusien toimitilojen pysäköintipaikat osoitetaan Tapiolan keskuspysäköinnistä. Sinne on hissiyhteys Keskustornin ja Kulttuurikeskuksen välistä.

Kaupinkallion pysäköintitaloa ei enää tarvita, koska Tapiolan keskuksessa on keskuspysäköinti. Espoo haluaa pysäköintitalon tontille asuntoja.