Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laurinlahden uusi koulu lähes tuplaisi oppilaspaikat – kouluun keskitettäisiin vaikeasti kehitysvammaisten opetusta

Laurinlahden ja tyhjillään olevan Merisaappaan koulun tonteille esitetään 510 oppilaan koulua ja 210 lapsen päiväkotia.

Laurinlahden huonokuntoisen koulun korvaava uudishanke nytkähti eteen päin, kun Espoon kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyi hankkeen tarveselvityksen viime viikolla.

Laurinlahden ja nykyisin tyhjillään olevan Merisaappaan koulun tonteille esitetään toteutettavaksi 3-sarjainen alakoulu sekä kymmenryhmäinen päiväkoti.

Kouluun tulisi myös kuusi perusopetuksen pienryhmää, joista kolme vaikeasti kehitysvammaisille. Espoonlahden alueelta puuttuvat vaikeimmin kehitysvammaisten oppilaiden opetuksen tilat. Vaikeasti kehitysvammaisille rakennettaisiin kouluun myös kuntoutus- ja terapiatiloja.

Sekä varhaiskasvatuksessa olevien että perusopetusikäisten lasten määrän ennustetaan kasvavan Espoonlahden alueella lähivuosina.

Oppilaspaikkojen määrä kasvaisi 220 oppilaalla 510 oppilaaseen.

Varhaiskasvatuspaikkoja tulisi 210, mutta koska hanke korvaisi Kipparin päiväkodin peruskorjauksen, varhaiskasvatuspaikat lisääntyisivät reilulla sadalla.

Tarkoituksena on, että Kipparin päiväkoti voisi toimia nykyisissä tiloissaan hankkeen valmistumiseen saakka, jolloin väistöä ei tarvittaisi.

Laurinlahden koulu siirtyy väistöön Rehtorintielle Espoonlahteen kesällä 2023. Vuonna 1982–1983 valmistuneessa koulurakennuksessa on sisäilmaongelmia.

Lautakunta pyysi Tilapalvelut-liikelaitosta selvittämään hankkeen aikataulua, toteuttamismuotoa ja kustannusarviota sekä laatimaan tontinkäyttöselvityksen.

Espoonlahdessa sijaitsee myös nykyisin Laurinlahden päiväkoti, joka ei kuitenkaan liity tähän hankkeeseen.