Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummen kunnanjohtajaksi 19 hakijaa – "Joukossa 4–6 potentiaalista ehdokasta"

Kirkkonummen kunnanjohtajan virkaan tuli määräaikaan mennessä 19 hakemusta. Uusi kunnanjohtaja pyritään valitsemaan Kirkkonummelle ensi toukokuun valtuuston kokouksessa.

Valintaprosessia johtava kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi (kok.) kertoo ensi vaikutelmana, että joukossa on 4–6 potentiaalista hakijaa.

Valintaa varten perustettu toimikunta kokoontuu Haapaniemen mukaan ensi perjantaina, jolloin saatetaan valita jo hakijoista kärkiehdokkaat, joita aletaan myöhemmin haastatella. Haussa on alusta lähtien ollut mukana myös konsulttiyhtiö.

Kunnanjohtajan viran hakijoiden joukosta ovat ehkä näkyvimmin olleet muissa yhteyksissä esillä Inka Tikkanen ja Jorma Haapanen.

Tikkanen on Uudenmaan liiton hallintojohtaja. Hän haki viime vuonna Lohjan kaupunginjohtajaksi ja hävisi valtuustossa kaupunginjohtajan vaalin kahdella äänellä.

Tikkanen on aikanaan työskennellyt myös Kirkkonummen kunnassa.

Myös Haapasella on Kirkkonummi-taustaa. Hän on asunut pitkään Kirkkonummella ja ollut aiemmin kuntapolitiikassa mukana kokoomuksen riveissä.

Haapanen toimii tällä hetkellä muutosjohtajana Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella. Viime vuoden lopulla hän oli neljän kärkihakijan joukossa, kun Järvenpäähän valittiin uutta kaupunginjohtajaa.

Runsaat kaksi vuotta sitten Haapanen oli mukana aivan loppumetreillä myös Espoon perusturvajohtajan valinnassa. Hän hävisi valtuustossa Sanna Svahnille äänin 15–60.

Kirkkonummen kunnanjohtajan viran hakuaika päättyi 13. maaliskuuta.

Kunnanjohtajan valinnassa ei lain mukaan kunnan ole pakko valita uutta viranhaltijaa hakijoiden joukosta. Myös ”mustia hevosia” voidaan tuoda kilpaan mukaan suostumusmenettelyllä.

Kirkkonummella on Haapaniemen mukaan sovittu, että kunnanjohtaja valitaan avoimen hakumenettelyn kautta ja uusi kunnanjohtaja valitaan hakijoiden joukosta.

Kirkkonummen kunnanjohtajan virka tuli auki sen jälkeen, kun kunnanjohtaja Tarmo Aarnio joutui luottamuspulan takia eroamaan virasta viime vuoden lopulla.

Kirkkonummen kunnanjohtajat ovat olleet viroissaan pitkäaikaisia. Tällä erää valitaan vasta Kirkkonummen historian neljättä kunnanjohtajaa.