Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Räjähdysmäinen rikosaalto piinaa Espoossa – nyt poliisi teki tehokkaat iskut

Espoossa ja laajemminkin Uudellamaalla työmaavarkaat ovat piinanneet rakennusyrityksiä jo pitkään.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo nyt kahdesta onnistuneesta kiinniotosta, joissa napattiin yhteensä neljä rikoksista epäiltyä. Molemmat tapaukset ovat viime viikonlopulta.

Viime perjantaina poliisin partio sai hätäkeskukselta tehtävän rakennustyömaalle Espooseen. Alueella oli havaittu mahdollisia varkaita, jotka peittivät valvontakameroita.

Poliisin mukaan useampi partio saapui työmaalle, ja tehtävälle hälytettiin myös koirapoliisipartio.

– Koira sai jäljen työmaalta ja seurasi sitä alueen ulkopuolelle. Hetken jäljestyksen jälkeen poliisi löysi jalkineenjälkiä, jotka johtivat mahdollisten epäiltyjen tekijöiden luokse, Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisin mukaan epäillyt eivät totelleet poliisin käskytystä.

–  Lopulta poliisi käytti epäiltyjen kiinniottamiseen koiraa ja takavarikoi anastetun omaisuuden.

Poliisi tutkii tapausta nimikkeellä törkeä varkaus.

Toisessa tapauksessa poliisi otti kiinni niin ikään kaksi epäiltyä. Kiinniotot tehtiin espoolaisen kerrostalotyömaan liepeiltä.

– Kaksi epäiltyä murtautujaa poistuivat juosten ennen poliisin saapumista, mutta heistä saatiin tuntomerkkejä. Poliisi saapui paikalle useiden partioiden voimin. Poliisi jäljesti ja otti lähialueelta kiinni kaksi henkilöä. Kaksikon epäillään varastaneen omaisuutta ainakin taloyhtiön autotallista, poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisi: Rajoitukset poistettiin – rikokset lisääntyivät räjähdysmäisesti

Poliisi on aiemmin kertonut rakennustyömaita piinaavien rikosten räjähdysmäisestä kasvusta. Epäillyt tekijät tulevat usein ulkomailta.

– Koronaepidemian aikana rajat ylittävä rikollisuus väheni huomattavasti. Tämä johtui liikkuvuuden rajoittamisesta. Nyt, kun rajat on avattu, kyseinen rikollisuus ulkomaalaisten tekijöiden toimesta on lisääntynyt räjähdysmäisesti, Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi tammikuussa.

Varkaat saattavat iskeä samoille työmaille useita kertoja.

Rakennusyhtiö Fira kertoi äskettäin Länsiväylälle, että sen Espoon Kivenlahdessa sijaitsevalle pysäköintilaitostyömaalle on tunkeuduttu puolenkymmentä kertaa alle vuoden aikana.