Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leppävaara ideoitiin uusiksi 56 eri tavalla – Jatkoon valitaan 3–5 ehdotusta ja nyt kaivataan yleisökommentteja

Leppävaaran kehittämiseksi syksyllä käynnistettyyn ideakilpailuun on saatu 56 ehdotusta.

Ehdotuksiin voi tutustua ja niitä voi kommentoida kilpailun verkkosivuilla 5. huhtikuuta saakka.

Espoon kaupungin järjestämällä kaksivaiheisella kilpailulla etsitään korkeatasoista kokonaissuunnitelmaa junaradan pohjoispuoliselle alueelle.

Tavoitteena on myös löytää ratkaisu yhtenäisen keskusta-alueen luomiseen. Leppävaaran pohjois- ja eteläpuoli pyritään yhdistämään niin, että alueella olisi helppoa liikkua myös kävellen ja pyörällä. Tällä hetkellä Leppävaaraa halkoo niin junanrata kuin Turuntiekin.

Tuomaristo valitsee kilpailun jatkoon 3–5 ehdotusta, jotka jalostetaan toteuttamiskelpoiseksi keskustasuunnitelmaksi. Yleisökommentit toimitetaan tuomariston tietoon.

Myös toisen vaiheen ehdotukset julkaistaan aikanaan kommentoitaviksi.

Ideakilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) kanssa.

Kilpailun tulos julkistetaan alkuvuodesta 2024.

Kaupunki käynnistää alueen asemakaavoituksen kilpailun voittaneeseen tai voittaneisiin ehdotuksiin perustuen sekä myöntää alueelle yhden tai useamman suunnitteluvarauksen.

Rakentaminen suunnittelualueella voi käynnistyä arviolta 2026–2027.

Kilpailun perusteella koottava Leppävaaran keskuksen kokonaissuunnitelma tulee ohjaamaan alueen asemakaavoitusta, toteuttamista ja rakentamista seuraavien 10–20 vuoden aikana.

Ensimmäisen vaiheen ehdotuksia esitellään keskiviikkona 29. maaliskuuta kello 17–20 järjestettävässä yleisötilaisuudessa Laurea-ammattikorkeakoulun isossa auditoriossa Leppävaarassa (Vanha maantie 9).

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös Teamsin välityksellä. Osallistumislinkki tulee Espoon kaupungin verkkosivuille. Tilaisuudesta tehdään tallenne, joka on katsottavissa kahden viikon ajan.

Leppävaaran junanradan pohjoispuolen suunnittelu meni uusiksi, kun elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti vuonna 2021 ettei radan pohjoispuolen suunnitteluvarauksia jatketa.

Lue lisää:

Leppävaara voi kasvaa Turuntien ja rantaradan päälle – uutta visiota haetaan ideakilpailulla ( LV 31.10.2022)

Leppävaaran keskustasuunnitelmat menivät uusiksi, mutta Sello haluaa edelleen laajentaa bussiterminaalin päälle (LV 27.3.2022)

"Tikkurilan mallin putki ei kelpaa” – Leppävaaran keskustan suunnitelmille tyrmäys, tilalle lähdetään työstämään "suurinta Suomessa rakennettavaa kaupunkikeskustaa" (LV 1.6.2021)