Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Suomalaiskaupunki aikoo jyrätä maineikkaan uimahallinsa – Espoo teki juuri päinvastaisen ratkaisun

Kemin kaupunki aikoo purkaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaan, arkkitehti Aarne Ervin suunnitteleman uimahallin.

Ylen uutiset kertoo, että merellisellä paikalla sijaitsevan 1967 valmistuneen hallin korjaus tulisi Kemille kalliiksi. Kemin kaupungin selvitysten mukaan korjausasteeksi on arvioitu 79 prosenttia.

– Rakennus on kaunis ja merinäköaloineen hienolla paikalla, mutta halli on teknisen käyttöikänsä päässä, eikä sitä pystytä korjaamaan niin hyvin kuin pitäisi, sanoo Kemin kaupunginarkkitehti Kaisa-Mari Immonen Ylelle.

Espoolaisittain Kemin ratkaisu on mielenkiintoinen, sillä Espoossa väännettiin vuosien ajan Aarne Ervin suunnitteleman Tapiolan uimahallin kohtalosta.

Lopulta Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi hallin korjauksen. Valtuustossa RKP:n Eva-Lena Gästrin teki esityksen remonttihankkeen palauttamisesta uuteen selvitykseen, jossa olisi tutkittu, voidaanko uimahalli kunnostaa johonkin muuhun käyttöön ja rakentaa Tapiolaan uusi uimahalli. Ehdotus ei saanut kannatusta.

Espoon valtuustossa Museoviraston suojeleman uimahallin remontointia perusteltiin etenkin arkkitehtonisilla ja kulttuurihistoriallisilla arvoilla.

Kemissä halutaan Ylen mukaan sen sijaan poistaa rakennuksen suojelumerkintä ja rakentaa tilalle uusi halli.

Tapiolan uimahalliremontin hinnaksi on alustavasti lasketettu 42–46 miljoonaa euroa. Valmistelua tehneet virkamiehet varoittivat kuitenkin, että hinta voi vielä muuttua.

Äskettäin Espoon Matinkylässä avattu uusi uimahalli maksoi 33 miljoonaa euroa.

Tapiolan uimahallin peruskorjauksesta järjestettiin viime talvena toinen tarjouskilpailu, koska Espoo ei ensimmäiseen määräaikaan mennessä saanut yhtään tarjousta rakennusyhtiöitä. Nyt urakkaa alkaa toteuttaa SRV.

Tapiolan uimahalli on määrä avata uimareille remontin päätyttyä loppuvuonna 2025.