Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudet 3 minuutin automaattipizzat tulivat Suomeen – ketju aikoo laajentua

Suomeen syntyy kilpailua pizza-automaattibisneksessä. Suomalainen Pizza Pomodoro -yritys avasi pizza-automaatin Helsinki-Vantaan lentoasemalle 17. helmikuuta. Automaatti myy ympärivuorokautisesti napolilaista artesaanipizzaa.

Aiemmin alalla on toiminut ranskalaisen Alexandre Benjaminin johtama Fizza Oy, jonka ensimmäiset pizza-automaatit tulivat Kauniaisiin ja joka on sittemmin levittäytynyt Suomeen ja Ruotsiin.

Lue myös: Sattuma sai Alexandre Benjaminin perustamaan pizza-automaatin Kauniaisiin, nyt suosio on ylittänyt kaikki odotukset

Ketjulla on yli 200 pizza-automaattia Euroopassa.

Pizza Pomodoro kuuluu Italian Napolista lähtöisin olevaan Milla SRL -ketjuun. Helsinki-Vantaan automaatti on ketjun ensimmäinen pizza-automaatti Pohjoismaissa. Tarkoitus on jatkaa laajentumista.

– Ketjulla on yli 200 pizza-automaattia Euroopassa. Ensimmäiset automaatit avattiin pari vuotta sitten Italiaan, kertoo Pizza Pomodoron omistaja Niko Karhu.

Karhun mielestä vilkas Helsinki-Vantaan terminaalialue juna-aseman lähellä on hyvä paikka automaatille. Tavoitteena on, että pizza-automaatti parantaa lentomatkustajien ruokailumahdollisuuksia, mutta se palvelee muitakin asiakkaita.

Laitteesta voi napata pizzan mukaan esimerkiksi, kun saapuu lentoasemalle yölennolla ja ravintolat ovat kiinni.

Karhun mukaan alkutaipaleen myynti on ”lähtenyt tasaisesti käyntiin”.

Hän kertoo, että automaatin napolilaistyyliset pizzat esivalmistetaan laadukkaista lähiraaka-aineista Italiassa, ja ne kuljetetaan pakasteina Helsinki-Vantaan automaattiin sulatettavaksi ja paistettavaksi.

Tarjolla on kahta vaihtoehtoa, Margheritaa ja Diavolaa. Pizza paistuu kolmessa minuutissa asiakkaalle.