Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tutkimus paljastaa: Näin Lidliin suhtaudutaan Virossa

Saksalainen halpakauppaketju Lidl avasi ensimmäiset myymälänsä Viroon maaliskuussa 2022. Vuoden aikana kauppaketju on avannut maassa yhteensä 11 myymälää ja luonut lähes 800 uutta työpaikkaa.

Lidlin myymälöistä 6 sijaitsee Tallinnassa, 2 Tartossa ja yksi Pärnussa, Narvassa ja Jõhvissa. Pian avautuu ketjun 12. myymälä Rakvereen.

Markkinatutkimusyhtiö Nielsen IQ:n mukaan Lidl on saavuttanut Virossa noin kuuden prosentin markkinaosuuden.

– Kyselyn perusteella lähes puolet Lidlin kävijöistä eli 49 prosenttia uskoo, että Lidlillä on markkinoiden halvimmat hinnat, ja lähes sama määrä vastaajista (46 prosenttia) on sitä mieltä, että Lidl erottuu joukosta hyvillä alennuksilla ja alennuskampanjoilla, Nielsen IQ:n Baltian johtaja Edita Asakaviciene kertoo.

Kyselyn mukaan Lidlin asiakkaat arvostavat eniten ketjun omia merkkituotteita, joita ei muualta löydy, ja pitävät sen leipomotuotevalikoimaa yhtenä Viron parhaista.

Lidl tekee yhteistyötä lähes 30 virolaistuottajan kanssa. Moni heistä on saanut tuotteitaan Lidlin kautta myös Latvian markkinoille. Eniten virolaistuotteita löytyy Lidlin maitohyllystä.