Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon Meripelastajille arvostettu palkinto – omien virheiden avoin tilittäminen parantaa kaikkien turvallisuutta vesillä

Suomen Meripelastusseura on myöntänyt Vuoden turvallisuusteko -palkinnon Espoon Meripelastajille.

Palkinto myönnetään turvallisuuskulttuurin ja psykologisen turvallisuuden määrätietoisesta ja rohkeasta edistämisestä yhdistyksen miehistöjen keskuudessa.

Palkintoperusteluissa mainitaan Espoon Meripelastajissa jo perinteeksi muodostunut, vuosittain syksyllä pidettävä turvallisuusilta.

Tilaisuudessa yhdistyksen päälliköt pitävät alustuksia ja kertovat kuluneella kaudella pelastusaluksille ja miehistöille sattuneista vahingoista ja läheltä piti -tilanteista, joissa he itse ovat toimineet päällikkönä.

Alustusten jälkeen pohditaan toimintatapoja, joilla vastaava voidaan ehkäistä tulevaisuudessa, ja sovitaan niiden käyttöönotosta.

– Espoon Meripelastajien kulttuuri, jossa pelastusveneiden päälliköt kertovat avoimesti omista virheistään kaikkien opiksi ja hyödyksi, on esimerkillinen tapa kehittää turvallisuuskulttuuria ja parantaa miehistöissä toimivien psykologista turvallisuutta, Meripelastusseuran tiedotteessa todetaan.

Meripelastusseura palkitsee vuosittain Vuoden turvallisuusteko -tunnustuksella henkilön tai yhteisön, joka on toiminnallaan merkittävästi edistänyt Meripelastusseuran vapaaehtoismiehistöjen turvallisuuden parantamista.