Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kommunismin ajan kammotusten rakennus suljetaan Tallinnassa

Historiallinen Patarein merilinnoitus ja entinen vankila Tallinnassa sulkee ovensa remontin ja kunnostustöiden takia, eikä ole avoinna kesällä 2023.

Kunnostustöiden ensimmäisen vaiheen aikana alueella rakennetaan toimistoja ja aloitetaan kommunismin uhrien museon rakennustyöt. Samalla osa vankilasta restauroidaan. Remontin takia Kommunismi on vankila -näyttely on kiinni ensi kesänä.

– Patarein kunnostus- ja rakennustyöt tehdään kahdessa osassa. Ensin restauroimme museon käyttöön tulevan alueen merilinnoituksesta ja sen sisään rakennetaan myöhemmin uusi museo. Samalla etsimme hotellihankkeelle yhteistyökumppania, alueen omistavan US Real Estate -yhtiön toimitusjohtaja Martin Kolga kertoo.

Remontin takia myös erilaisia tapahtumia ja ravintolapalveluita tarjonnut Patarein sisäpiha pysyy kiinni.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan Kommunismin uhrien museon pitäisi avautua kesällä 2025 ja Patarein muiden osien, kuten ravintolakadun, konserttisalin, kokoustilojen ja asuntojen viimeistään kesällä 2026.

– Vuonna 2026 Lentosataman merimuseon ja Noblessnerin väliselle maa-alueelle valmistuu myös uusi luonnontieteellinen museo. Se viimeistelee Tallinnan satamasta Noblessneriin asti johtavan ranta-alueen, Kolga lisää.

Patarein merilinnoitus on viimeksi palvellut vankilana 2000-luvun alussa. Vuoden 2016 syksystä vuoden 2019 kevääseen se oli kokonaan suljettu yleisöltä, koska huonoon kuntoon päässyttä rakennusta pidettiin vaarallisena. Toukokuussa 2019 Patarein tiloissa avautui Kommunismi on vankila -näyttely, joka kertoo kommunismin nimissä tehdyistä rikoksista Virossa ja maailmalla.