Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Junalakko | Kaikki junaliikenne pysähtyy Suomessa – näin löydät korvaavan yhteyden helposti

Veturinkuljettajien lakko pysäyttää junaliikenteen maanantaista 20. maaliskuuta alkaen toistaiseksi. VR peruu kaikki kauko- ja lähijunat lakon ajalta. Myös tavarajunat perutaan yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Lakolle ei ole asetettu päättymispäivää, vaan sitä jatketaan kunnes Rautatiealan Unioni RAU ja Palvelualojen työnantajat Palta löytävät sovun.

Lakon aikana bussit, raitiovaunut, metro ja Suomenlinnan lautta kulkevat normaalisti ja noudattavat tavallisia aikataulujaan. Korvaavia yhteyksiä voi katsoa Reittiopas-sovelluksesta tai HSL:n sivulta.

Yhteyksien etsimisen helpottamiseksi junavuorot kannattaa poistaa näkyvistä sovelluksen asetuksista. HSL on antanut tähän yksityiskohtaisen ohjeen.

Bussiyhteydet juna-asemilta Helsingin suuntaan löytyy täältä.

Valtakunnallinen reittiopas löytyy täältä. Opas.matka.fi-reittioppaan tiedot pohjautuvat joukkoliikenneviranomaisten, liikennöitsijöiden, VR:n ja Finavian aikataulutietoihin.

HSL myöntää hyvitystä junalakon ajalta kausilipusta, jos matkustaja ei ole voinut tehdä tavanomaisia joukkoliikennematkoja lakon aikana junalla. Tarkemmat ohjeet hyvityksen hakemiseen julkaistaan HSL:n verkkosivujen uutisissa lakon päätyttyä.

VR palauttaa lakon ajalle ostettujen kauko- ja lähiliikenteen kertalippujen hinnan automaattisesti asiakkailleen noin viikon kuluessa. Jos junaliput on ostettu paperisena ilman kirjautumista esimerkiksi lippuautomaatista tai R-kioskilta, hyvitystä ei ole mahdollista tehdä automaattisesti. Silloin lipuista voi hakea korvausta osoitteessa www.vr.fi/hae-korvausta.

VR sulkee junavuorot myynnistä pois päivä kerrallaan. Sunnuntaina perutaan maanantain junavuorot ja sen jälkeen lippuja ei enää voi ostaa maanantaille. Lakon jatkuessa junavuoroja poistetaan myynnistä päivä kerrallaan.