Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siivoojat ja kiinteistönhoitajat ovat nyt lakossa – Näin mielenilmaus näkyy työpaikoilla

Noin 25 000 siivoojaa ja kiinteistönhoitajaa käsittävä lakko on alkanut viime yönä puoliltaöin. Lakon on määrä kestää kaksi vuorokautta.

Lakonalaisia kohteita on koko maassa Palvelualojen ammattiliiton (PAM) mukaan tuhansia. Suurimmat kohteet ovat muun muassa ISS Palvelut Oy, Kotikatu Oy, RTK-Palvelu Oy ja SOL Palvelut Oy.

Lakko on pysäyttänyt työt monissa kaupoissa, toimistoissa ja hotelleissa sekä julkisen liikenteen ja teollisuuslaitosten kohteissa. Lakko vaikuttaa myös kotisiivouksiin ja taloyhtiöiden huoltotöihin.

Lakon alkaminen varmistui eilen iltapäivällä, kun PAM ja Kiinteistötyönantajat eivät päässeet työriidassa sopuun viime hetken neuvotteluissaan.

PAM oli jo aiemmin keskiviikkona hylännyt valtakunnansovittelijan riidan osapuolille tekemän sovintoehdotuksen. Työnantajapuoli olisi hyväksynyt sen.

PAM on antanut lakkovaroituksen myös ensi viikolle. Lakko alkaisi ensi viikon torstaina ja kestäisi kolme vuorokautta. Jos lakkoon päädytään, sen piiriin kuuluu noin 27 000 työntekijää 18 yrityksessä.