Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo kaavailee uutta koirarantaa Pitkäjärvelle – säilyisi avoimena myös muille käyttäjille

Pitkäjärven rantaan Jupperiin on tulossa koirien uimapaikka.

Koiraranta sijoittuisi paikallisten asukkaiden Surffirantana tuntemalle rantatontille Pitkäjärvenrannan ja Rantatien risteyksen tuntumassa.

Rannalla sijaitsee avantouintiyhdistys Avantosaukkojen laituri ja uimakoppi. Ne poistetaan koirien uimapaikan tieltä.

Länsiväylän saamien tietojen mukaan rantatonttia on määrä kunnostaa myös muuten. Rannassa on jo vuosia lojunut muun muassa käytöstä poistettuja veneitä.

Koirien uimapaikasta huolimatta ranta säilyisi edelleen avoimena kaikille käyttäjille. Virallista, kaupungin ylläpitämää uimarantaa siihen ei kuitenkaan ole tulossa.

Lähin kaupungin ylläpitämä uimaranta sijaitsee Laaksolahden urheilupuistossa. Lähistöllä on myös omakotiyhdistyksen ylläpitämä Jupperin uimaranta.

Pitkäjärvelle on toivottu koirien uimapaikkaa jo pitkään. Espoon kaupunki teki vuodenvaihteessa 2017–2018 kyselyn, joissa kartoitettiin koiranomistajien toiveita aitauksista ja uimapaikoista. Kyselyssä eniten ääniä sai koirauimapaikan toteuttaminen Pitkäjärven rannalle (Espoon koira-aitausohjelma 2018 – 2028 ja palveluverkkotarkastelu).

Lue myös:

Uinti on hyvää liikuntaa koirallekin – Espoo etsii paikkaa toiselle koirien uimarannalle

Vaikka Surffiranta ei ole kaupungin ylläpitämä uimaranta, se on ollut paikallisten suosima näköala- ja harrastuspaikka.

Avantosaukkojen sihteeri Leena Lepola kertoo, että avantouimareita seurassa on enimmillään ollut parisenkymmentä.

– Rantaa käyttävät kuitenkin hyvin monipuolisesti muutkin ryhmät. Melojat ja purjelautailijat lähtevät siitä kesäisin, retkiluistelijat talvisin. Nuoriso kokoontuu laiturille nauttimaan olostaan, Lepola luettelee.

Hän harmittelee, että pienen yhdistyksen kovalla ponnistuksella hankkima ja ylläpitämä laituri joudutaan nyt poistamaan.

– Saimme kaupungilta ukaasin jo loppuvuodesta ja olemme nyt pohtineet, mitä laiturille voisi tehdä, Lepola sanoo.

Pitkäjärven koiraranta olisi Espoon toinen koirien uimaranta. Ensimmäinen sijaitsee Haukilahdessa, jossa Toppelundin rannasta on aidattu osa koirille.

Pitkäjärven koirarannan tarkempien suunnitelmien on tarkoitus tulla Ota kantaa -palveluun lähiaikoina.