Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallinto-oikeus teki pikapäätöksen – Suomen korkeimmalle rakennukselle vihreää valoa

Kaapelitehtaan suunnittelema Suomen korkein rakennus Kirkkonummella voidaan toteuttaa ainakin Helsingin hallinto-oikeuden mielestä.

Prysmianille viime tammikuun lopulla myönnetystä rakennusluvasta oli jätetty kaksi valitusta.

Lue myös:

Suomen korkeinta tornia Kirkkonummelle rakentava kaapeliyhtiö ottaa jättiriskin: Valmis purkamaan 185-metrisen rakennuksen, jos lupaa ei tule

Hallinto-oikeus tiedotti perjantaina, ettei se tutki valituksia, koska valittajilla ei oikeuden mielestä ole valitusoikeutta Kirkkonummen rakennus- ja ympäristölautakunnan päätökseen.

Lautakunta myönsi rakennusluvan Prysmianille 24. tammikuuta 185 metriä korkean kaapelituotantotornin rakentamiseen.

Hallinto-oikeuden mukaan rakennuslupa voitiin myöntää, koska lupa täyttää voimassa olevan asemakaavan ja lain määräykset.

Kysymyksessä oleva kaapelituotantorakennus sijoittuu yhtiön Kirkkonummen Pikkalan tehtaan alueelle, jolla sijaitsee ennestään 75 metriä korkea torni, katsoo hallinto-oikeus tiedotteessaan.

Alueella voimassa oleva asemakaava sallii tuotantorakennusten 18 metrin enimmäiskorkeuden ylittämisen toiminnan luonteen sitä välttämättä vaatiessa.

Oikeuden mielestä kaapelituotannon pinnoiteprosessi edellyttää korkeaa tornia.

Lupahakemukseen liittyvän selvityksen mukaan kaapeleiden tuotantoon liittyvä pinnoiteprosessi on välttämätöntä toteuttaa pystyprosessina, perustelee hallinto-oikeus ratkaisuaan.

Lue myös:

Suomen korkein rakennus sai luvan – rakentaminen voi alkaa heti

Prysmian on anonut Kirkkonummen kunnalta lupaa rakentaa torni, vaikkei tammikuussa myönnetty rakennuslupa ole vielä lainvoimainen.

Rakennuslupa ei ole vielä hallinto-oikeuden tuoreenkaan päätöksen mukaan lainvoimainen, sillä siihen voidaan hakea valituslupaa Korkeimmasta hallinto-oikeudesta.

Kirkkonummen rakennus- ja ympäristölautakunta käsittelee Prysmianin anomusta tornin rakentamisesta jälleen 28. maaliskuuta.