Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummen kunnanjohtajan valinta etenee – tässä hakijoista kärkiehdokkaat, joita haastatellaan

Kirkkonummen uuden kunnanjohtajan haussa kutsutaan neljä hakijaa haastatteluihin. Virkaan oli yhteensä 19 hakijaa, joista hakuprosessia valmisteleva toimikunta on valinnut kärkihakijoiden nelikon.

Tarkempaan arviointiin kutsutaan Jorma Haapanen, Virpi Sailas, Jonne Sandberg ja Inka Tikkanen.

Lue myös: Kirkkonummen kunnanjohtajaksi 19 hakijaa – "Joukossa 4–6 potentiaalista ehdokasta"

Kirkkonummella asuva Haapanen on tämän vuoden loppuun saakka valmistelujohtajana Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella.

Aiemmin hän on toiminut muun muassa Kymenlaaksossa Kymsoten palveluketjun johtajana ja Kotkan kaupungin palvelujohtajana. Hän on koulutukseltaan maa- ja metsätaloustieteiden maisteri.

Sailas toimii Tuusulan kunnan kansliapäällikkönä. Aikaisemmin hän oli Tuusulan sivistysjohtaja ja sitä ennen sivistystoimen aluepäällikön tehtävissä Helsingin ja Vantaan kaupungeilla. Koulutukseltaan Sailas on kasvatustieteen maisteri.

Sandberg on tällä hetkellä Kokkolan kaupungin kehitysjohtaja. Sitä ennen on hän toiminut muun muassa Kokkolan Seudun Kehitys Oy:n toimitusjohtajana. Koulutukseltaan Sandberg on ekonomi.

Tikkanen työskentelee Uudenmaan liitossa hallintojohtajana. Aiemmin hän oli liiton hallintopäällikkö. Tikkasella on työtaustaa myös Kirkkonummen kunnassa, jossa hän on työskennellyt varhaiskasvatus- ja opetuspäällikkönä. Koulutukseltaan Sailas on kasvatustieteen maisteri.

Loppusuoralle valitut neljä hakijaa haastatellaan 3. huhtikuuta, jonka jälkeen heitä arvioidaan edelleen.

Uusi kunnanjohtaja on tarkoitus valita valtuuston kokouksessa 8. toukokuuta.

Kirkkonummen kunnanjohtajan tehtäviä hoitaa väliaikaisesti yhdyskuntatekniikan johtaja Anna-Kaisa Kauppinen, kunnes uusi kunnanjohtaja aloittaa Kirkkonummella. Kauppinen ei ole hakenut kunnanjohtajan virkaa.