Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kilon poliisiaseman ja -vankilan remontti valmis: 12 uutta äänieristettyä huonetta ja paljon muuta uutta

Espoon pääpoliisiaseman peruskorjaus on valmistunut.

Asiakaspalvelutiloihin rakennettiin 12 äänieristettyä huonetta asiakaspalveluun ja kaksi isompaa neuvottelukäyttöönkin soveltuvaa huonetta.

Asiakas- ja lupapalvelutilojen yhteyteen rakennettiin myös noin sataneliöinen laajennusosa, joka mahdollistaa turvatarkastusten tekemisen sisäänkäynnin yhteydessä.

Uudet tilat otetaan käyttöön kokonaisuudessaan toukokuussa.

Peruskorjauksessa uusittiin myös talotekniikkaa, poliisivankila, parkkihalli ja piha-alue sekä järjesteltiin uudelleen poliisin toimintoja.

Pääpoliisiaseman palvelut pysyvät ennallaan, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Jarmo Pitkämäki tiedotteessa.

– Asiakaspalvelutoiminnot sijoittuvat remontin valmistuttua hiukan aikaisemmasta poiketen, ja näistä muutoksista tiedotamme poliisilaitoksen viestintäkanavissa, kun uusien asiakaspalvelutilojen käyttöönotto lähestyy, Pitkämäki kertoo.

Remontissa uusittiin myös toimistokerrokset niin, että ne tukevat aiempaa paremmin poliisin toimintaa, uusia työnteon tapoja ja digitalisaatiota.

– Poliisilla siirrytään ihan uudenlaisiin tiloihin. Toimintoja on järkevöitetty nykyajan tarpeisiin, jotta työn tekeminen olisi tehokkaampaa, sujuvampaa ja mielekkäämpää, sanoo Senaatti-kiinteistöjen aluejohtaja Petri Turku tiedotteessa.

Pääpoliisiasema on valmistunut ja sitä on uudistettu useassa vaiheessa vuosina 1979–2012.

Rakennus on kooltaan noin 36 000 neliötä, josta peruskorjauksen alla oli noin 14 000 neliötä.

Espoon pääpoliisiasemalla työskentelee noin 430 henkilöä.

Peruskorjauksen toteutti rakennuksen omistava kiinteistösijoitusyhtiö SBB yhteistyössä valtion toimitiloista vastaavan Senaatti-kiinteistöjen, Poliisihallituksen ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa.

SBB vuokraa tilat Senaatti-kiinteistöille, joka edelleen vuokraa tilat Poliisihallitukselle.

Pääurakoitsijana toimi Consti Korjausrakentaminen Oy.

Lue lisää:

Kilon pääpoliisiasemalla alkoi puolitoista vuotta kestävä suurremotti – asiakas- ja lupapalvelut palvelevat remontista huolimatta (LV 4.6.2021)

Passijonot pitenevät taas – Espoossa jo kahden kuukauden jono (LV 26.1.2023)