Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leppävaaraan suunnitellaan 5 000 opiskelijan jättikampusta – samalle alueelle tulisi neljä oppilaitosta

Vanhan maantien varteen sijoittuisi useita oppilaitoksia.

Leppävaaraan aletaan kehittää koulukampusta, joka palvelisi neljän eri oppilaitoksen yhteistyötä.

Leppävaaran lukio sekä ammattikorkeakoulut Laurea, Metropolia ja Kelloseppäkoulu aiotaan tuoda samalle tontille.

Uusi kampus sijoittuisi jo olemassa olevien Laurean ja Kelloseppäkoulun yhteyteen Vanhan maantien varrelle. Selvitysten perusteella vanhaa kampusta uudistamalla ja uusia tiloja rakentamalla paikalle sopisi merkittävä oppilaitoskokonaisuus. Näin Leppävaaraan syntyisi pääkaupunkiseudullakin poikkeuksellisen suuri, liki 5 000 opiskelijan kampusalue.

Sekä Metropolia että Leppävaaran lukio ovat toivoneet, että oppilaitokset sijoitettaisiin mahdollisimman lähelle Leppävaaran asemaa. Nyt molemmat toimivat väistötiloissa Karamalmilla.

Urheilulukion statusta tavoittelevalle lukiolle urheilupuiston ja tänä vuonna valmistuvan Kameleonten-urheiluhallin läheisyys ovat tärkeitä.

Laurea-ammattikorkeakoulussa on tällä hetkellä on kirjoilla runsaat 1 800 opiskelijaa.

Laurean nykyiset tilat ovat epäkäytännölliset, heikosti muunneltavissa eikä niitä ole peruskorjattu. Aiemmin työväenopistona toiminutta rakennusta esitetään purettavaksi.

Vuonna 1972 valmistuneessa, entisen Espoon pääkirjaston rakennuksessa toimii nyt Kelloseppäkoulu, jossa on noin 100 oppilasta. Espoon kaupunki on peruskorjannut ja räätälöinyt tilat Kelloseppäkoulun toimintaan vuosina 2005–2007.

Oppilaitoksen toiminta perustuu vuosittaiseen valtiontukijärjestelmään ja koulun kohtalo on ollut viime vuosina vaakalaudalla. Selvitystyössä on oletettu, että Kelloseppäkoulu jatkaa toimintaa nykyisellään.

Sisäilmaongelmista kärsineen Leppävaaran lukion toiminta siirtyi Nokian vuokratiloihin Karaporttiin keväällä 2020. Veräjäpellonkatu 10:ssä sijainnut koulu purettiin heti sen jälkeen.

Leppävaaran lukion oppilasmäärä on tarkoitus kasvattaa tulevaisuudessa 430 opiskelijasta noin 700–800 opiskelijaan.

Metropolian ammattikorkeakoulun Leppävaaran toimipisteen rakennus Vanha maantie 6:ssa purettiin vuoden 2020 keväällä. Metropolian Espoon toimipisteessä on kirjoilla 2 450 opiskelijaa.

Koulujen yhteiseen käyttöön soveltuvat tiloja ovat muun muassa ruokasali, kirjasto, Laurean nykyiset auditoriot, hallintotilat, opiskeluhuollon tilat sekä henkilökunnan tauko- ja sosiaalitilat.

Yhteiskäyttö pienentää tilantarvetta 20–50 prosenttia verrattuna oppilaitosten omiin, erillisiin rakennuksiin.

Uuden kampuksen toteuttaminen vaatii asemakaavanmuutoksen.

Metropolian vanhalle tontille mietitään uutta käyttöä.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto hyväksyi kampuksen kehittämisen periaatteet maanantaina.