Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon uusin kauppakeskus kasvatti kävijämääriään huimasti

Espoon tuorein kauppakeskus Lippulaiva juhlii 1-vuotissynttäreitään hyvissä merkeissä.

Lippulaivan omistava kansainvälinen Citycon kertoo, että kauppakeskuksen kävijämäärät ovat nousseet huimasti, alkuvuoden aikana peräti 50 prosentilla.

Taustalla on Kivenlahden metron liikennöinnin alkaminen viime joulukuun alussa.

Tämän vuoden helmikuussa käyttöön saatiin myös bussiterminaali, johon metron liityntälinjat ajavat.

Sekä metroasema että bussiterminaali sijaitsevat Lippulaivan välittömässä yhteydessä.

– Kävijämäärät ovat keskuksen avauksesta lähtien kehittyneet hyvin, ja suurin kasvu nähtiin nyt alkuvuodesta, kun sekä metro ja että uusi bussiterminaali on saatu käyttöön. Tällä hetkellä keskuksen vuosittainen kävijämäärä on ennakoidussa tavoitteessaan eli kahdeksassa miljoonassa. Joinakin viikkoina on kävijämäärissä jopa menty yli tavoitteen, kertoo keskuspäällikkö Karoliina Hurmerinta tiedotteessa.

Lippulaiva avautui vuosi sitten 31. maaliskuuta.

Uuden kauppakeskuksen tieltä purettiin vuonna 2017 vain 25 vuotta toiminut vanha Lippulaiva, sillä metroaseman yhteyteen haluttiin isompi kauppakeskus ja asuntoja.

Lue myös:

Vuosia 25, kauppakeskus puretaan vanhentuneena – "Käyttöikä jäi liian lyhyeksi"

Uusi Lippulaiva ehti avattuaan herättää vilkasta keskustelua espoolaisten keskuudessa. Moni oli sitä mieltä, että kauppakeskuksen tilat olivat poikkeuksellisen tummia.

Lue myös:

Lippulaivan tummuus ihmetyttää espoolaisia, ja keskuksen nimeksi on ehdotettu jopa Hiiliproomua – nyt pääsuunnittelija kertoo, mikä idea tummissa sävyissä on