Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tallinnan kylpylähotellit erikoistuvat nyt K18-trendiin

Tallinnan kylpylöiden historia ulottuu yli 200 vuoden päähän, sillä kaupungin ensimmäinen kylpylä valmistui Kadriorgiin jo vuonna 1813. Samalla Tallinnasta tuli Venäjän keisarikunnan ensimmäinen kylpyläkaupunki.

Nykyisin Tallinna on viihtyisä kylpyläkaupunki, jossa on tarjolla monipuolinen valikoima kylpylähotelleja sekä lapsiperheiden että aikuisten makuun. Lisäksi lähes jokaisesta hotellista löytyy jonkinlainen allas- ja saunaosasto asiakkaiden käyttöön.

Viime vuosina kylpylähotellit ovat panostaneet nimenomaan aikuisten asiakkaiden palveluun avaamalla erityisiä vain yli 18-vuotiaille tarkoitettuja rentoutumisalueita ja saunamaailmoja.

Tallink City Hotel

Aivan Tallinnan ydinkeskustassa sijaitseva Tallink City Hotel uudistui mittavassa remontissa koronavuosien aikana. Samalla hotellin kellarikerrokseen rakennettiin yökerhon tilalle uusi rentoutumisalue aikuisille. Siellä asiakkaalle on tarjolla kolme eri saunaa – aromisauna, höyrysauna ja suomalainen sauna – sekä lepotuolit, kehoa virkistävät vesivuoteet ja mahdollisuus kuumaan ja kylmään jalkakylpyyn. Lisämaksusta voi tilata erilaisia kauneushoitoja ja hierontoja. Juomaksi on makuvesiä ja yrttiteetä.

Rentoutumisalueen käyttö kuuluu sviiteissä ja de luxe -huoneissa majoittuvien huonehintaan. Muille hinta on tällä hetkellä erikoistarjouksen ansioista vain 11 euroa per henkilö, joka sisältää pyyhkeiden käytön.

Arkipäivisin rentoutumisalueella ei ole ruuhkaa ja lepotuoleissa ehtii pötkötellä rauhassa. Myös aika rentouttavaan hierontaan järjestyy vaivatta. Viikonloppuisin tilanne voi olla toinen ja varaus kannattaa tehdä etukäteen.

Huomioitavaa sekä Tallink City Hotelin rentoutumisalueen että Kalev Span Sauna Oasiksen osalta on se, että niissä on yhteiset unisex-pukuhuoneen naisille ja miehille. Pukuhuoneissa on kyllä lukolliset kopit, joissa voi käydä vaihtamassa päälle uima-asun, jos sitä ei ole vaihtanut päälle jo omassa hotellihuoneessa.

Kalev Spa Sauna Oasis

Tallinnan Vanhankaupungin kupeessa sijaitseva Kalev Spa on varmaankin koko Tallinnan legendaarisin kylpylähotelli. Sen historia ulottuu 1960-luvulle saakka ja siellä on koko Viron ainoa 50 metrin mittainen uima-allas. Kalev Span allas onkin suosittu treenauspaikka niin ammattiurheilijoiden kuin amatöörienkin keskuudessa.

Myös Kalev Spa kävi läpi mittavan remontin ja oli suljettuna muutaman vuoden. Uudistunut kylpylähotelli ja vesipuisto avautuivat vuonna 2019. Silloin avautui myös uusi Sauna Oasis, joka on rentoutumispaikka vain aikuisille.

Kahteen kerrokseen rakennetussa aikuisten spassa on alakerrassa neljä erilaista ja eri lämpöistä poreallasta, kuten japanilainen kylpy, kuuma lähde ja helmikylpy, sekä viisi erilaista saunaa. Niistä erikoisin on 50-asteinen trooppinen keidas, jossa istutaan palmujen katveessa ja nautitaan eksoottisista tuoksuista.

Sauna Oasiksen ylemmässä kerroksessa on viihtyisä lounge, jossa voi nauttia loikoilusta ja jalkakylvyistä. Vieraiden käytössä on myös baari, josta voi tilata erilaisia juomia.

Lisäksi Kalev spassa on monipuolinen kauneus- ja terveyskeskus, josta voi varata erilaisia kauneus- ja hyvinvointihoitoja, kuten hierontoja tai vaikka käsi- ja jalkahoitoja. Hoitoaikoja on suhteellisen helppo saada keskuksen suuren koon ansiosta, silti ennakkovaraus on suositeltavaa. Osaava henkilökunta auttaa mielellään esimerkiksi sopivan kasvohoidon valinnassa.

Kertalippu Sauna Oasikseen maksaa arkisin 27 euroa ja viikonloppuisin 34 euroa. Lippu sisältää myös vesipuiston ja uimahallin käytön. Sauna Oasiksessa on yhteinen pukuhuone miehille ja naisille.

Ring Spa & Saunad

Tallinnan uusin kylpylä on lokakuussa 2022 avautunut Ring Spa & Saunad, joka sijaitsee Oismäen asuinalueella lähellä Tallinnan eläintarhaa ja Rocca al Maren ostoskeskusta. Siellä on 10 erilaista saunaa ja iso allasalue, joka sopii myös perheen pienimmille. Valittavana on muun muassa katajasauna, savusauna, koivusauna ja rentouttava hamam. Moderniin tyyliin rakennetut saunat ovat viihtyisiä eivätkä tuoksut niissä ole turhan vahvoja.

Lisäksi kylpylän ulkoalueella on vielä muutaman kerran viikossa lämmitettävä puusauna, jonne voi ostaa kahvilasta vihdankin mukaan sekä kylmäallas, jollainen löytyy myös sisätiloista.

Kylpylässä järjestetään tiistaisin, torstaisin, perjantaisin ja viikonloppuisin erilaisia saunarituaaleja, jotka kuuluvat sisäänpääsyn hintaan. Saunomisen ja uimisen välillä voi levähtää mukavissa lepotuoleissa ja nälän yllättäessä tilata kylpylän kahvilasta herkullisen pizzan tai smoothien.

Ring span yläkerrassa on erillinen K18-tila, joka on vuokrattavissa yksityistilaisuuksiin. Se sopii 15 hengelle ja siellä on saunan ja porealtaan lisäksi viihtyisä lounge ja rentoutumisalue.

Arkisin päiväsaikaan aikuisten lippu kylpylään maksaa 16 euroa ja arki-iltaisin 19 euroa. Viikonloppuisin lipun hinta on 25 euroa. Lipussa ei ole aikarajoitusta eli kylpylässä saa olla niin kauan kuin haluaa. Isot pukuhuonetilat olivat viihtyisät ja hyvin varustellut. Lähiaikoina kylpylään on tulossa tarjolle myös kauneushoitoja.