Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vilkas Turuntien risteys uusitaan Espoossa, ensimmäisenä lähtee kävelysilta

Turuntien Karakallion kohdalla ylittävä kävelysilta puretaan huhtikuussa. Purkutöiden on määrä tapahtua viikolla 16 eli 17.–23. huhtikuuta.

Sillan purkaminen on ensimmäinen vaihe vilkkaan Turuntien ja Lähderannantien risteyksen parantamisessa.

Toisessa vaiheessa risteykseen on määrä rakentaa kolme alikulkutunnelia, joista kaksi alittaa Turuntien ja yksi Lähderannantien.

– Näin risteyksestä saadaan turvallisempi sekä kävelijöille, pyöräilijöille että autoilijoille, sanoo hankkeen projektipäällikkö Tomi Sundgren Espoon kaupungilta.

Sundgren arvioi, että alikulkutunneleita päästään rakentamaan aikaisintaan vuonna 2024. Sitä ennen on saatava valmiiksi katusuunnittelu ja toteutussuunnittelu sekä saatava hankkeelle määrärahat.

Kolmen alikulun rakentaminen tulee Sundgrenin mukaan olemaan iso myllerrys.

Turuntien ja Lähderannantien risteyksessä tulee jatkossakin olemaan liikennevalot autoille.

Jossain vaiheessa suunnitelmissa oli muuttaa risteys kiertoliittymäksi, mutta tästä on Sundgrenin mukaan luovuttu.

Nyt tavoitteena on parantaa turvallisuutta siirtämällä kevyt liikenne kulkemaan risteyksen ali. Autoilijoiden osalta risteykseen tulee mahdollisesti joitakin kaistamuutoksia.

Tien liikennemäärien odotetaan tulevaisuudessa kasvavan muun muassa läheisen Keran alueen rakentamisen sekä myös Karakallion täydennysrakentamisen myötä.

Risteyksen yli kulkee runsaasti kevyttä liikennettä, sillä lähistöllä sijaitsee muun muassa oppilaitoksia.

Turuntie suljetaan siltakansien pois nostamisen ajaksi ja liikenne ohjataan kulkemaan Karakalliontien kautta. Nostotyö tehdään yöllä.

Jalankulku- ja pyöräliikenne ohjataan kulkemaan Karakalliontien ja Turuntien risteyksen länsipuolen valo-ohjatulle suojatielle.

Sillan purun jälkeen jalankulkijat voivat ylittää Turuntien olemassa olevia, liikennevalo-ohjattuja suojateitä pitkin, kunnes alikulkutunnelit valmistuvat.