Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arttu Wiskarin ravintola yllätti Länsiväylän ravintolakriitikot – tositarkoituksella tehty ravintola singahti ravintolakilpailun finaaliin

Missä olimme: Wiskarila, Jälkimaininki 9, Yleisvaikutelma: 4/5 haarukkaa, Palvelu: 5/5 haarukkaa, Ruoka: 5/5 haarukkaa, Lopputulos: 4,5/5 haarukkaa

Teksti: Merja Naumanen

Kuvat: Marko Björs

Loppumatka Kivenlahdessa sijaitsevaan Wiskarilaan muistuttaa omistajansa Arttu Wiskarin laulun ”urbaania Mökkitietä”. Tie kiemurtelee kerrostalojen välissä ja ihmettelemme, voiko täältä löytyä ravintola. Löytyihän se ja kuten tarjoilijamme pois lähtiessämme sanoi, ”kun tänne kerran löytää, tulee varmasti toistekin”.

Kello 16.30:n aikaan on vielä varhaista mennä ruokailemaan illallista eikä muita asiakkaita ei ole. Ravintola on kuitenkin auki ja ystävällinen tarjoilija pyytää meitä valitsemaan haluamamme pöydän. Loosit ikkunan vieressä ovat kivoja, joten valitsemme sellaisen.

Lue myös: Tässä on Kauniaisten paras ravintola – makumatka Intiaan vei Länsiväylän ravintolakriitikoilta kielen mennessään

Ravintola on tummasävyinen ja hämyinen, kuten pubi tai rockbaari, mutta erittäin lämminhenkinen. Seinustalla komeilevat omistajan kuva ja lukuisat kultalevyt.

Ravintolan ruokalista – joka oli juuri äskettäin vaihtunut – vaikutti konstailemattomalta, rehdiltä ruoalta. Vaihtoehtoja on runsaasti, mutta ei liikaa. Kysyessämme tarjoilija kertoo, että kaikki kastikkeista kakkuihin valmistetaan itse. Tämä on hyvä asia, koska meille on tärkeää, että keittiössä tehdään itse niin paljon kuin mahdollista.

Alkuruoaksi päädymme tilaamaan Gambas pil pil katkaravut (11,90 e) ja maissiribsit barbequedipillä (7,90 e).

Kuulemme valkosipuli-chiliöljyssä tirisevien katkarapujen äänen kuumalla pannulla jo ennen kuin annos saapuu pöytään valkosipulidipin ja tuoreen leivän kanssa. Annos on sopivan chilinen, tulikuuma ja maukas.

Maissiribsit oli paistettu uunissa, valeltu chili-valkosipuliöljyllä ja sen jälkeen vielä paahdettu. Oikein kekseliäs ja todella maukas alkupala paksun BBQ-dipin kera.

Pääruokavalinnat teimme tarjoilijan suosituksen mukaan. Hän suositteli fetajuustoleikettä, jonka resepti oli tullut ravintolapäällikön isän aikoinaan pitämästä ravintolasta. Annoksen paneroitu porsaan ulkofile oli hakattu ohueksi ja täytetty fetajuustolla. Leike oli erittäin mehevä, valtavan kokoinen ja maukas. Annoksen kruunasi pippurinen kermakastike, jota raikasti sitruunamehu. Lisukkeena oli paahdettuja kasviksia ja hyvin valmistettuja rapeita ranskalaisia.

Toiseksi annokseksi valitsimme listalla alusta saakka olleen Wiskarilan burgerin, jossa oli briossisämpylän välissä kaksi naudanjauhelihapihviä, cheddarjuustoa, salaattia, punasipulia, Myrttisen kurkuviipaleita ja paprikamajoneesia sekä lisukkeena ranskalaiset. Annos oli konstailematon ja mehevä.

Viinivalikoima on lyhyt ja ytimekäs. Listalta löytyy talon viineinä Chateau Carsinin valko- ja punaviinit ja näiden lisäksi yksi puna- ja valkoviini. Selkeää ja yksinkertaista. Talon viinilasillinen 12 cl maksaa 6,70 e.

Lue myös: Kauniaislainen pitseria väittää myyvänsä kaupungin parasta pitsaa – Länsiväylän kriitikot tekivät väitteelle faktantarkistuksen

Olimme jo niin täynnä alku- ja pääruoista, että olimme päättäneet jättää jälkiruoat väliin. Tarjoilija sai kuitenkin mielemme muuttumaan, kun hän kertoi, että mutakakkumainen suklaakakku (9,90 e) valmistetaan itse keittiössä ja suositteli myös omaa suosikkiaan, créme bruleeta (9,90 e). Onneksi maistoimme, sillä suklaakakku oli erittäin suussa sulavaa ja créme brule klassinen ja onnistunut.

Tämä ravintola on tehty tositarkoituksella jonne voi mennä syömään hyvin yksin, yhdessä, perheen tai ystävien kanssa. Iltaa voi jatkaa baaritiskillä tai karaokepuolella. Meille jäi vierailusta hyvä maku.