Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiesitkö istuvasi DNA:n tai Lindströmin kyydissä? – Näin VR nimeää nyt junareittejä yritysten mukaan

VR on lähtenyt mukaan erikoiseen hankkeeseen: se nimeää junareittejä rautateillä yritysten mukaan. Hankeeseen pääsevät ne yritykset, jotka ovat sitoutuneet suosimaan liike- ja työmatkustamisessa junaa. Nimeämisen tavoitteena on kannustaa yrityksiä päästöttömään työmatkustamiseen.

VR kertoo asiasta tiedotteessaan.

Ensimmäiset nimetyt junareitit julkistettiin tänään perjantaina, kun Pasilan ja Tikkurilan välinen reitti nimettiin tekstiilipalveluita tuottavan Lindströmin mukaan ja Vaasasta Seinäjoelle kulkeva reitti puolestaan kiinteistö- ja rakennuskonserni WasaGroupin reitiksi.

Uudellamaalla Leppävaaran ja Kirkkonummen välinen junareitti on nimetty Mehiläisen mukaan, ja Helsingin ja Pasilan välinen junareitti Relove Oy:n mukaan.

Pasilan ja Tikkurilan välinen junareitti on puolestaan nimetty Lindström Groupin mukaan. Tikkurilan ja Lahden välisellä rataosuudella matkustetaan DNA Oyj:n mukaan nimetyllä reitillä.

VR muistuttaa, että jokainen meistä on joskus kulkenut merkkihenkilön mukaan nimettyä tietä pitkin, oli kyseessä sitten tuttu Mannerheimintie tai Suomen ensimmäinen naispuolisen yritysjohtajan Bertha Pauligin mukaan nimetty katu.

– Meillä on koko Suomen kattava junareittien verkosto, joka mahdollistaa maanlaajuisen päästöttömän liikkumisen. Teiden nimeäminen on ikiaikainen tapa jakaa tunnustusta ansioituneille henkilöille ja ryhmille, kertoo VR:n kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilä tiedotteessa.