Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikään konsti ei auta – retkeilijöiden suosimalla idyllisellä maalaistiellä pelätään pahinta mahdollista

Kirkkonummella luonnonkauniissa maisemissa mutkitteleva Porkkalantie on paitsi pyöräretkeilijöiden myös kaaharien suosiossa. Paikalliset asukkaat pelkäävät pahinta.

Mutkainen ja kapea Porkkalantie Kirkkonummella houkuttaa edelleen kaahareita.

Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan pääsiäismaanantaina tiellä jäi kiinni kuusi kovaa ylinopeutta ajanutta kuljettajaa. Hurjimmillaan kaahareiden nopeudet olivat yli 120 kilometriä tunnissa.

Porkkalantien nopeusrajoitus on monin paikoin korkeintaan 60 kilometriä tunnissa.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että pääsiäisratsiassa kirjattiin yksi liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja viisi vakavaa piittaamattomuutta.

Porkkalantie alkoi houkuttaa kaahaajia magneetin lailla sen jälkeen kun tien pinnoite uusittiin muutama vuosi sitten.

Poliisi on tehnyt tiellä toistuvia ratsioita, ja kaahareiden kiinni jäämisestä on uutisoitu valtakunnallisesti. Mikään konsti ei näytä kuitenkaan hillitsevän kaahausta.

Viime kesänä silminnäkijä todisti, kuinka Porsche-urheiluautolla ajanut kuljettaja ajoi rajusti ulos tieltä Friggesbyssä.

Nopeutta Porsche-kuljettajalla saattoi olla silminnäkijän arvion mukaan jopa 150 km/t.

− Oltiin lauantaina kello 22 näkemässä kaahailun lopputulos, kun Porsche päätyi pellolle. Auto lähti Friggesbyn koulun kurvissa niin sanotusti lapasesta, paikalla ollut silminnäkijä kertoi Viisykkönen-verkkolehdelle kesäkuussa 2022.

Paikallinen perheenisä Mikael Eerola Viisykköselle odottavansa kauhulla, että tiellä tapahtuu kuolemaan johtava onnettomuus.

− Kauhulla odotamme, että jotain vakavaa tapahtuu. Tiellä liikkuu nyt myös paljon pyöräilijöitä ja muita ulkoilijoita. Kaaharit vaarantavat sivullisten turvallisuutta, Eerola sanoi.

Porkkalantien varressa on paljon haja-asutusta ja sen päässä sijaitsee suosittu Porkkalanniemen virkistysalue. Porkkalaan on kaavailtu myös kansallispuistoa, mutta toistaiseksi suunnitelmat eivät ole edenneet.

Lue myös:

Silminnäkijän kuva: Porsche-kuskin hurja kaahaus päätyi keskelle peltoa, nopeus saattoi olla jopa 150 km/h – "Auto lähti kurvissa niin sanotusti lapasesta"

Maaliskuussa 2021 Länsiväylä kertoi nuorukaisesta, joka sai oikeudessa sakkoja ajettuaan Porkkalantiellä moottoripyörällä 116 kilometriä tunnissa. Mies myönsi teon, mutta halusi huomauttaa, että ylinopeus mitattiin metsätaipaleella, jossa ei ole pihaliittymiä, eikä suoralla ollut mittaushetkellä muuta liikennettä kuin siviilipoliisiauto.

Käräjäoikeus ei miehen selitystä niellyt ja määräsi hänelle törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 60 päiväsakkoa. Maksettavaa tuli miehen ilmoittamilla nollatuloilla vain 360 euroa.

Lue myös:

Tuomioita Kirkkonummen kaahareille: Mutkaisella Porkkalantiellä 116 km/h – Selitys: "Metsätaipale, eikä tiellä ollut kuin poliisiauto"