Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuumalle on etsitty johtajaa kolme kertaa – nyt saappaisiin on astumassa Kirkkonummen ex-kuntapomo

Kuuma-kuntien kuntajohtajista koostuvan komission päätös torstaina johtokunnan asialistalla.

Kuuma-seudun johtajavalinta on viimein loppusuoralla. Hakuprosessi on ollut pitkä, sillä hakua on tehty kolme kertaa. Yhteistyöjohtajan virka on ollut haettavana marraskuussa, joulu-tammikuussa sekä maaliskuussa.

Kuuman johtajaksi on tulossa Kirkkonummen ex-kunnanjohtaja Tarmo Aarnio. 56-vuotias Aarnio on kotoisin Hankasalmelta ja on Kirkkonummea ennen toiminut Parkanossa kunnanjohtajana.

Kuuma-komissio on valinnan tehnyt ja se vahvistettaneen Kuuma-liikelaitoksen johtokunnan kokouksessa torstai-iltana.

Komissio koostuu kuntien johtajista ja johtokunnassa on edustettuna kuntapoliitikkoja eri kunnista.

Kuuma-liikelaitos on ollut ilman johtajaa sen jälkeen, kun Antti Kuusela viime vuonna kesäkuussa valittiin kunnanjohtajaksi Pornaisiin. Hänen virkansa Kuumassa päättyi syyskuun lopussa.

Yhteistyöjohtajan esihenkilönä toimi Kuuma-komission puheenjohtaja ja hallinnollisena esihenkilönä Keravan kaupunginjohtaja.

Uuden johtajan valintaa ovat valmistelleet Keravan henkilöstöjohtaja Laura Ahokas sekä Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

Kuuman johtajuus kiinnosti ensimmäisessä haussa vain kolmea hakijaa.

Toinen haku tuotti yhdeksän hakemusta lisää ja viittä haastateltiin. Kuuma-komissio ei kuitenkaan edelleenkään ollut tyytyväinen vaan hakua jatkettiin vielä kolmannen kerran. Haku tuotti kahdeksan hakemusta lisää, joten hakijoita oli kaikkiaan 20.

Rekrytointiprosessin aikana neljä hakijaa ilmoitti vetävänsä hakemuksen pois. Kelpoisuuden täyttäviä, varteenotettavia ehdokkaita oli lopulta seitsemän.

Yhteistyöjohtajan tärkeimpänä tehtävänä on Kuuma-seudun yhteistyön edunvalvonta ja kehittäminen. Hän myös huolehtii Kuuman päätösten valmistelusta, täytäntöönpanosta sekä tiedottamisesta.

Lisäksi tehtäviin kuuluu yhteistyö eri sidosryhmien kanssa, erilaisten selvitysten laatiminen sekä talousarvion, suunnitelmien ja tilinpäätöksen valmistelu. Yhteistyöjohtaja johtaa liikelaitoksen toimistoa ja toimii esihenkilönä kahdelle asiantuntijalle.

Kuuma-kuntiin kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.

Kukin jäsenkunta toimii vuorollaan Kuuman puheenjohtajana. Tänä vuonna puheenjohtajuus on Kirkkonummella. Ensi vuonna puheenjohtajuuden jakavat Mäntsälä ja Pornainen.