Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuva: Norjalaisyhtiön suunnitelma etenemässä – Espooseen yli 100 metrin korkuinen hotellitorni

Espooseen suunniteltu jättimäinen hotellitorni etenee muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen.

Keilarantaan suunniteltu, 125 metrin korkuinen kongressihotelli olisi toteutuessaan alueen ja koko Espoon korkein rakennus. Se peittoaa selvästi Keilaniemen nykyiset maamerkit, 84 metriin nousevan, Raaden hampaanakin tunnetun Accountor-tornin sekä hissiyhtiö Koneen pääkonttorin, jonka korkeus on 73 metriä.

Suomen korkeimman rakennuksen tittelin vie valmistuessaan Kirkkonummen Kantvikiin nouseva Prysmianin kaapelitehtaan tuotantotorni, joka tulee olemaan 185 metriä korkea.

34-kerroksista Keilarantaan sijoittuvaa hotelli- ja kongressikeskusta suunnittelee norjalainen AB Invest AS. Yhtiö haki suunnitteluvarausta hankkeelle jo 2019.

Suunnitteluvarausta on sen jälkeen jatkettu ja kaupunkisuunnittelukeskus on valmistellut asemakaavan muutosta.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee kaavaehdotusta kokouksessaan 26. huhtikuuta.

Lue myös:

Norjalaisyhtiö esittää meren päälle tornihotellia – näköalat 200 metristä, jopa Keilaniemen mittapuulla todella korkea rakennus

Kongressihotellin lisäksi alueelle on tulossa neljä muutakin tornitaloa. Näistä kaksi on asuinkerrostaloja, joiden korkeudet ovat 24 ja 17 kerrosta. Toimistotornit olisivat 20- ja 14 -kerroksiset.

Näitä hankkeita toteuttavat Skanska sekä eQ Varainhoito Oy.

Alueella on tällä hetkellä kolme vanhempaa toimistorakennusta, joista yhdessä on myös päiväkoti. Kaavaehdotuksessa osa vanhemmista rakennuksista puretaan.

Uusi kortteli rakennetaan täyttämällä merta. Korttelin eteläreunaan tulee uusi puisto, joka on avoin kaikille alueella liikkuville.

Meritäytöissä hyödynnetään Keilaniemeen tulevan kalliopysäköintilaitoksen louhinnassa syntyvää kalliolouhetta.

Kongressihotellin koko on vuosien varrella pienentynyt jonkin verran ja hotelliin on nyt tulossa noin 500 huonetta. Ensimmäisissä suunnitelmissa hotellin korkeudeksi kaavailtiin jopa 200 metriä. Hotellihuoneita arvioitiin tässä vaiheessa olevan noin 660.

Keilaniemi on Espoon korkean rakentamisen aluetta ja sinne on vireillä useita muitakin torneja.