Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummen ex-kunnanjohtaja Tarmo Aarnio valittiin Kuuma-kuntien johtajaksi

Kuuma-seudun uusi yhteistyöjohtaja on Tarmo Aarnio. Asiasta päätti Kuuma-liikelaitoksen johtokunta torstaina. Virassa on kuuden kuukauden koeaika.

Hankasalmelta kotoisin oleva 56-vuotias Aarnio on Kirkkonummen entinen kunnanjohtaja. Siellä hän oli töissä 22 vuotta ja sitä ennen kunnanjohtajana Parkanossa.

Kuuma-johtajaa on etsitty kolmeen kertaan sen jälkeen kun Antti Kuusela viime vuoden kesäkuussa valittiin Pornaisten kunnanjohtajaksi. Hänen virkansa Kuumassa päättyi syyskuun lopussa.

Ensimmäisessä haussa saatiin vain kolme hakijaa, toisessa yhdeksän. Viimeisessä eli kolmannessa haussa hakijoita saatiin jo yhteensä 20. Neljä veti myöhemmin hakemuksensa pois ja kelpoisuuden täyttäviä hakijoita oli lopulta seitsemän.

Yhteistyöjohtajan esihenkilönä toimi Kuuma-komission puheenjohtaja ja hallinnollisena esihenkilönä on Keravan kaupunginjohtaja.

Yhteistyöjohtaja valvoo Kuuma-seudun etua ja alueen kehittämistä sekä huolehtii Kuuman päätösten valmistelusta, täytäntöönpanosta ja tiedottamisesta.

Lisäksi tehtäviin kuuluu yhteistyö eri sidosryhmien kanssa, erilaisten selvitysten laatiminen sekä talousarvion, suunnitelmien ja tilinpäätöksen valmistelu.

Yhteistyöjohtaja johtaa liikelaitoksen toimistoa ja toimii esihenkilönä kahdelle asiantuntijalle.

Kuuma-kuntiin kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti. Kukin jäsenkunta toimii vuorollaan Kuuman puheenjohtajana. Tänä vuonna puheenjohtajuus on Kirkkonummella. Ensi vuonna puheenjohtajuuden jakavat Mäntsälä ja Pornainen.