Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ex-kunnanjohtaja Tarmo Aarnio, 56, jatkaa tutuissa ympyröissä – "Hyvä, että tämän ikäinenkin saa uusia töitä"

Kuuma-kuntien yhteistyöstä Tarmo Aarniolla on parinkymmenen vuoden kokemus, sillä hän on kunnanjohtajana osallistunut liikelaitoksen kokouksiin.

Kirkkonummen ex-kunnanjohtaja Tarmo Aarnio jatkaa työuraansa varsin tutuissa ympyröissä. Aarnio on valittu yhteistyöjohtajaksi Kuuma-liikelaitokseen, joka on kymmenen Helsingin seudun kehyskunnan ja -kaupungin yhteistyöelin.

Aarnio joutui eroamaan Kirkkonummen kunnanjohtajan virasta viime vuodenvaihteessa luottamuspulan takia. Aarnio johti Kirkkonummea 22 vuotta.

– Onhan se hyvä, että tämän ikäinenkin saa vielä uusia töitä, iloitsee 56-vuotias Aarnio.

Lue myös:

Yli 20 vuotta Kirkkonummea johtaneelta Tarmo Aarniolta suorat sanat kuntaliitoksista: "Ei siltä johtopäätökseltä voi välttyä"

Kuuma-kuntien yhteistyöstä on Aarniolla parinkymmenen vuoden kokemus, sillä hän on kunnanjohtajana osallistunut liikelaitoksen kokouksiin.

– Taidanpa olla kuntajohtajista pisimpään Kuuma-yhteistyössä mukana olleista.

Aarnio kertoo, että on valmis aloittamaan työt heti toukokuussa. Tekemistä olisi tiedossa jo lähiviikkoina, kun Suomeen kootaan uutta hallitusta.

Kuuma-kuntien yhteistyössä on jäsenkuntien markkinoinnin ohella hyvin keskeistä edunvalvonta. Hallitusohjelmaan kirjataan todennäköisesti asioita, joihin Helsingin seudun kehyskunnat haluavat vaikuttaa.

Kuuma-kuntien kannanotot tietulli- ja ruuhkamaksuista ovat olleet yksi viime vuosien näkyvimmistä. Ruuhkamaksuja on vastustettu ja niiden on pelätty haittaavan kehyskuntien kasvua.

Helsingin seudun ympäristökunnista matkaa töihin pääkaupunkiseudulle kymmeniä tuhansia työntekijöitä. Esimerkiksi Kirkkonummelta työsukkuloijia on reilusti yli puolet työssäkäyvistä kuntalaisista.

Lue myös:

Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio eroaa – saa 150 000 euron korvauksen

Kehyskunnat jäävät näkyvyydessä helposti Helsingin, Espoon ja Vantaan varjoon. Pääkaupunkiseudun ja sen ympäristön välillä on ollut aika ajoin kitkaakin.

Uusia yhteistyöjohtaja korostaa kuitenkin yhteistyön tärkeyttä, koska molemmin puolin ollaan riippuvaisia toisistaan.

– Eihän kehyskuntia nykymuodossaan olisi olemassa ilman pääkaupunkiseutua, muistuttaa Aarnio.

Kuuma-seudun toimistossa Keravalla työskentelee yhteistyöjohtajan lisäksi kaksi henkilöä. Organisaation käytännön toimet hoitaa Keravan kaupunki ja kustannukset maksavat jäsenkunnat.

Kuuma-johtajaa on etsitty viime syksystä lähtien. Edellinen yhteistyöjohtaja Antti Kuusela valittiin Pornaisten kunnanjohtajaksi.

Kuuma-seudun yhteistyö on aikanaan lähtenyt liikkeelle Keski-Uudeltamaalta, mistä juontaa yhteistyöelimen nimi. Kuuma-kuntia ovat Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.

Kukin jäsenkunta toimii vuorollaan Kuuman puheenjohtajana. Tänä vuonna puheenjohtajana on Kirkkonummi.