Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi ehdokas putosi johtajahaussa Kirkkonummella – joku tästä kolmikosta on uusi kunnanjohtaja

Valtuustoryhmät haastattelevat kolmea hakijaa heti vapun jälkeen. Kunnanvaltuusto valitsee uuden Kirkkonummen kunnanjohtajan 8. toukokuuta.

Kirkkonummen uuden kunnanjohtajan valinnassa etenee loppusuoralle kolme hakijaa. Viimeisimmässä vaiheessa on haastateltu ja arvioitu neljää ehdokasta. Virkaan oli yhteensä 19 hakijaa.

Kunnanjohtajan valintaa valmisteleva toimikunta valitsi jatkoon Jorma Haapasen, Virpi Sailaksen ja Inka Tikkasen. Jatkohaastatteluista pudotettiin pois Jonne Sandberg, joka toimii Kokkolan kaupungin kehitysjohtajana.

Lue myös:

Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio eroaa – saa 150 000 euron korvauksen

Valtuustoryhmät haastattelevat kolmea hakijaa heti vapun jälkeen ja kunnanvaltuusto valitsee uuden kunnanjohtajan 8. toukokuuta.

Jatkoon päässeistä hakijoista maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Jorma Haapanen asuu Kirkkonummella ja on tämän vuoden loppuun saakka valmistelujohtajana Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Kymenlaaksossa Kymsoten palveluketjun johtajana ja Kotkan kaupungin palvelujohtajana.

Kasvatustieteen maisteri Virpi Sailas toimii Tuusulan kunnan kansliapäällikkönä. Aikaisemmin hän oli Tuusulan sivistysjohtaja ja sitä ennen sivistystoimen aluepäällikön tehtävissä Helsingin ja Vantaan kaupungeilla.

Myös Inka Tikkanen on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri. Hän työskentelee Uudenmaan liitossa hallintojohtajana. Tikkasella on työtaustaa myös Kirkkonummen kunnassa, jossa hän on työskennellyt varhaiskasvatus- ja opetuspäällikkönä.

Kirkkonummen kunnanjohtajan tehtäviä hoitaa väliaikaisesti yhdyskuntatekniikan johtaja Anna-Kaisa Kauppinen, joka ei ole hakenut kunnanjohtajan virkaan.

Kunnanjohtajana toimi aikaisemmin Tarmo Aarnio, joka valittiin viime viikolla Kuuma-seutukuntien yhteistyöjohtajaksi.

Lue myös:

Yli 20 vuotta Kirkkonummea johtaneelta Tarmo Aarniolta suorat sanat kuntaliitoksista: "Ei siltä johtopäätökseltä voi välttyä"