Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummella helpotetaan kirkkohäiden järjestämistä sateenkaaripareille – päätös syntyi tiukan äänestyksen jälkeen

Suomenkielinen seurakuntaneuvosto päätti tilojen avaamisesta äänin 9–7.

Kirkkonummen kirkoissa on jatkossa entistä helpompi järjestää sateenkaariparien vihkimisiä. Kirkkotilat avataan Kirkkonummen kummankin seurakunnan jäsenille.

Jo aiemmin ruotsinkielinen seurakunta päätti, että kirkkotiloissa voidaan järjestää samaa sukupuolta olevien parien vihkimisiä tai jo solmitun avioliiton siunaamisia.

Suomenkielinen seurakunta on nyt tehnyt saman päätöksen, joka ei ollut läheskään yksimielinen. Seurakuntaneuvosto päätti tilojen avaamisesta äänin 9–7.

Lue myös: Kirkkonummen kirkoissa vihitään nyt ruotsinkieliset sateenkaariparit – Suomenkielisistä ei vielä päätöstä: "Siitä varmasti keskustellaan"

Kirkkonummen suomenkielinen ja ruotsinkielinen seurakunta käyttävät samoja kirkkotiloja.

Samaa sukupuolta olevien vihkimiset ja avioliiton siunaamiset kirkoissa ovat mahdollisia Kirkkonummella, kun vähintään toinen puolisoista on Kirkkonummen seurakuntien jäsen.

Suomenkielisen seurakunnan päätös ei ole vielä lainvoimainen.

Espoossa on vastaavasta asiasta tuore oikeudenpäätös. Hallinto-oikeus hylkäsi valitukset, jotka koskivat Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Tapiolan seurakunnan seurakuntaneuvostojen päätöksiä avata seurakuntien kirkkotilat samaa sukupuolta olevien parien vihkimisille.

Lue myös: Valitukset nurin oikeudessa – Espoon Tuomiokirkko ja Tapiolan kirkko avautuvat nyt sateenkaaripareille

Espoon seurakuntien seurakuntaneuvostot ovat Espoonlahtea lukuun ottamatta päättäneet, että sateenkaariparit voivat varata tiloja avioliiton vihkimistä ja siunaamista varten.

Käytettävissä ovat kaikki Esbo svenska församlingin, Espoon tuomiokirkkoseurakunnan, Olarin, Leppävaaran ja Tapiolan seurakuntien tilat.

Siten viisi Espoon seurakunnan kirkkoa on nyt avoinna sateenkaarihäille.