Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kannusali on hyvä pannusali – steelpanit soittavat nyt elokuvamusiikkia Bondista Potteriin ja Myrskyluodon Maijaan

Kirkkonummen Steel Band ry:n keikkabändi Los Pan Pan on yksi harvoista Suomessa aktiivisesti toimivista steelbändeistä. Steelpan-musiikki onkin jättänyt lähtemättömän jäljen Kirkkonummen kulttuurielämään.

Sunnuntaina 7. toukokuuta kello 15 Los Pan Pan esiintyy Espoon keskuksessa Kannusalissa johtajanaan Satu Jämsä. Teemana on elokuvamusiikki James Bondeista Harry Potteriin ja Indiana Jonesista Myrskyluodon Maijaan.

Innostuksen steelpaneilla soittamiseen sytytti musiikinopettaja Satu Jämsä.

Steelbandissä on eri kokoisia, todellakin öljytynnyreistä tehtyjä soittimia. Valikoimaan kuuluvat muun muassa sopraano-, altto- ja kitarapannut. Kaikkein suurimmat tynnyrit ovat bassopannuja. Kierrätyssoitin taipuu kaikenlaiseen musiikkiin, lattareihin, poppiin, klassiseen ja jazziin.

Steelpan-soittimen kotimaa on Trinidad-Tobagon saarivaltio.

Steelpanit ovat soineet Kirkkonummella vuodesta 1996.

Jämsä iloitsee siitä, toiminta jatkuu ja se on elpynyt vähitellen koronapandemian jälkeen.

– Toiminta alkoi Kirkkoharjun koulussa. Toiminnan tukemiseksi perustettiin Kirkkonummen Steel Band ry. Ajatuksena oli, että sitä kautta koulussa harrastuksen aloittaneet voivat jatkaa sitä koulusta lähdettyäänkin, Jämsä kertaa.

Tällä hetkellä yhdistys tarjoaa soittimet koulujen ja kansalaisopiston käyttöön, ja Porkkalan lukiossa toimii oma bändi. Kirkkonummen kansalaisopistossa on aktiivinen aikuisten steelband-kurssi nyt kolmatta vuotta.

Joka vuosi toukokuun lopulla yhdistys järjestää Pannukimaran, jolloin kaikki bändit ovat lavalla vanhan koulukeskuksen auditoriossa. Tänä vuonna se on torstaina 1. kesäkuuta.

Liput Kannusalin konserttiin maksavat Lippu.fi:ssä 10,50, 14 tai 18 euroa plus toimitusmaksu.