Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porkkalan lintuviikko laajenee Espooseen – Villa Eflvikin näyttelyssä 24 upeaa kuvaa saariston linnuista

Villa Elfvikin luontotalossa pääsee nyt näkemään läheltä, millaista lintujen kevätmuutto on. Porkkalan lintuviikkoon liittyvässä -näyttelyssä on nähtävillä 24 valokuvaa, jotka on ottanut kirkkonummelainen Olli Saksela.

Porkkalanniemi on yksi lintuharrastajien huippupaikoista seurata, yhtenäinen lintuparvien ketju ylittää Porkkalan alueen. Valokuvat havainnollistavat, millaista on keväällä, kun muuttolinnut saapuvat Suomenlahden saaristoon.

Saariston kevät -näyttelyn kuvissa pääsee tutustumaan merikotkaan ja kalasääskeen. Muita saaristossa pesiviä lintuja edustavat muun muassa haahka, riskilä ja lapintiira. Pohjoiseen matkaavista linnuista kuvissa esittäytyvät tundrakurmitsat ja sepelhanhet.

Vuosittaista Porkkalan lintuviikkoa vietetään Kirkkonummella tänä vuonna 15.–21. toukokuuta.

Porkkalan lintuviikko tarjoilee lintuihin ja muuhun luontoon liittyvää ohjelmaa kaikenikäisille harrastajille. Ohjelmassa on muun muassa esitelmätilaisuuksia ja retkiä Porkkalanniemelle.

Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 4.5.–18.6. Näyttelyn tekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Näyttelyn järjestämisestä vastaa Kirkkonummen ympäristöyhdistys (KYY).

Villa Elfvikin luontotalo (Elfvikintie 4) on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–16 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10–16. Avoinna myös helatorstaina 18.5. kello 10–16. Café Elfvik palvelee viikonloppuisin ja arkipyhinä luontotalon aukioloaikoina.