Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myös suomenkieliset homoparit saavat nyt Kirkkonummella kirkkohäät – päätös syntyi tiukan äänestyksen jälkeen

Suomenkielinen seurakuntaneuvosto päätti tilojen avaamisesta äänin 9–7.

Kirkkonummella on jatkossa entistä helpompi järjestää sateenkaariparien vihkimisiä. Kirkkotilat avataan Kirkkonummen kummankin seurakunnan jäsenille.

Jo aiemmin ruotsinkielinen seurakunta päätti, että kirkkotiloissa voidaan järjestää samaa sukupuolta olevien parien vihkimisiä tai jo solmitun avioliiton siunaamisia.

Suomenkielinen seurakunta on nyt tehnyt saman päätöksen, joka ei ollut läheskään yksimielinen. Päätös syntyi äänin 9–7.

Kirkkonummen suomenkielinen ja ruotsinkielinen seurakunta käyttävät samoja kirkkotiloja.

Samaa sukupuolta olevien vihkimiset ja avioliiton siunaamiset kirkoissa ovat mahdollisia Kirkkonummella, kun vähintään toinen puolisoista on Kirkkonummen seurakuntien jäsen.

Suomenkielisen seurakunnan päätös ei ole vielä lainvoimainen.

Espoossa on vastaavasta asiasta tuore oikeuden päätös. Hallinto-oikeus hylkäsi valitukset, jotka koskivat Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Tapiolan seurakunnan seurakuntaneuvostojen päätöksiä avata seurakuntien kirkkotilat.

Espoon seurakuntien seurakuntaneuvostot ovat Espoonlahtea lukuun ottamatta päättäneet, että sateenkaariparit voivat varata tiloja avioliiton vihkimistä ja siunaamista varten.

Käytettävissä ovat kaikki Esbo svenska församlingin, Espoon tuomiokirkkoseurakunnan, Olarin, Leppävaaran ja Tapiolan seurakuntien tilat.