Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummen kunnanjohtajaksi edelleen kolme kärkiehdokasta – valinta on kokonaan valtuuston käsissä

Kirkkonummen uuden kunnanjohtajan valinta jää täysin ensi maanantaina kokoontuvan kunnanvaltuuston käsiin. Kunnanhallitus päätti torstaina ehdottaa, että kunnanjohtaja valitaan kolmesta kärkiehdokkaasta.

Heitä ei laitettu paremmuusjärjestykseen. Kolmikko oli valittu jo aiemmin jatkohaastatteluihin ja soveltuvuustesteihin.

Kunnanhallitus ehdottaa, että valtuusto valitsisi kunnanjohtajaksi joko maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Jorma Haapasen, kasvatustieteiden maisteri Virpi Sailaksen tai valtiotieteiden maisteri, eMBA Inka Tikkasen. Ehdokkaat on lueteltu aakkosjärjestyksessä.

Kuntajohtajien valinnassa on aika tyypillistä, että valinta tehdään oikeasti vasta valtuustossa ja äänestäen. Kunnanhallitus voi jättää aivan hyvin harkinnan kokonaan valtuuston käsiin ilman esitystä.

Valtuusto ei ole sidottu mitenkään kärkiehdokkaisiin. Jos vaalissa on ehdokkaita enemmän kuin yksi, valtuutetut voivat äänestää ketä tahansa virkaan hakeneita, jotka täyttävät kelpoisuusehdot. Kirkkonummen kunnanjohtajaksi oli alun perin 19 hakijaa.

Valinta voi olla valtuustossa jännittäväkin, sillä yksikin valtuutettu voi vaatia suljettua lippuäänestystä. Siten lopputulosta on usein vaikea veikata, jos kannatus on tasaista.

Esimerkiksi Kirkkonummen kunnanjohtajaksi ehdolla oleva Inka Tikkanen hävisi viime vuonna Lohjan kaupunginjohtajan virkavaalin kahdella äänellä.

Kirkkonummen kunnanvaltuusto kokoontuu maanantaina 8. toukokuuta kello 18.

Kirkkonummen kunnanjohtaja valitaan seitsemän vuoden määräajaksi.

Kunnanjohtajan valinta on Kirkkonummella harvinainen tapaus. Ensimmäinen kunnanjohtaja valittiin 1960-luvulla ja sen jälkeen on ollut vain kaksi pitkäaikaista kunnanjohtajaa. Viimeksi Kirkkonummea johti Tarmo Aarnio 22 vuotta.