Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso biisivideot treenikämpältä | Coitus Int Revival laajentaa juhlakiertuettaan – näin jyrää Heinolassa 50 vuoden jälkeen

Juice Leskisen ja Mikko Alatalon legendaarista Coitus Int -bändiä kunnioittava tribuuttiyhtye esiintyy Espoossa marraskuussa.

Coitus Int 50 Revival -yhtyeen ensi syksyn juhlakiertue laajenee suuren kysynnän takia. Yhtye kertoi maanantaina, että useat syksylle buukatuista juhlakeikoista myytiin loppuun vain parissa päivässä.

Tämä takia kiertuetta on nyt laajennettu 14 konsertin mittaiseksi.

– Tarkoituksenamme oli tehdä vain muutamia keikkoja, mutta kyselyitä tuli lopulta niin paljon, että päätimme tehdä lisäkonsertteja eri puolilla maata, kertovat yhtyeen alkuperäisjäsen Mikko Alatalo ja Hauli Brosin solisti Juri Lindeman tiedotteessa.

Alkuperäisjäsenet Alatalo, Pena Penninkilampi ja Harri Rinne julkaisevat juhlavuoden tiimoilta myös juhlalevyn. Se tehdään Hauli Bros -yhtyeen kanssa.

Vaikka keikkojen kysyntä on ollut kovaa, tribuuttibändistä ei ole tarkoitus tehdä pitkäaikaista projektia.

– Kertaluonteiseksi tämä on tarkoitus jättää.

Katso videolta, kuinka Coitus Int 50 Revival treenaa Heinolassa Jyrää -biisiä.

Bändin alkuperäisjäsenistä Alatalo ja Penninkilampi esiintyvät kaikilla keikoilla. Rinne on mukana syyskuun viimeisen viikon keikoilla.

Keikoilla on luvassa biisejä Juice Leskinen & Coitus Intiltä sekä Per Vers, runoilija -abumilta.

Vuosina 1973–1974 julkaistut levyt sisältävät monia ikivihreitä rockbiisejä, kuten Heinolassa Jyrää, Hengitä sisko, Juankoski Here I Come ja Elämässä pitää olla runkkua.

Lue myös:

Lue tästä Alatalon, Rinteen ja Penninkilammen pitkä haastattelu – "Poliisi seisoi oven suussa varmistuakseen, ettei vaan pilkata Jumalaa"

2. kesäkuuta julkaistava Coitus Int 50 Revival -juhlalevy sisältää puolestaan uusia tulkintoja alkuperäisen yhtyeen kappaleista.

– Tämä juhlalevy on puhdasta Coitusta. Hauli Bros on soittanut uudet versiot vanhan liiton meiningillä, studiolivenä. Kitarasoittoja ja kuoroja on toki vedetty päälle, mutta tietokoneita ei ole käytetty. Jopa jouset ovat elävien muusikoiden soittamia. Bändi on kunnioittanut alkuperäisversioita, kuitenkin joitakin juttuja päivittäen, Alatalo kertoo tiedotteessa.

Tribuuttilevyn kansikuvan piirtää sarjakuvataiteilija Juho Juntunen, joka teki aikanaan myös alkuperäisen Coitus Intin ja Juice Leskisen levytaidetta.